ELEGOO Neptune 4 "Python 3.8 or higher is not installed!" hatası veriyor

Bütçe
.
Makaleler
17
Yer
Karabük'ün safran tarlaları
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus rog strix B760m-G S SnowFlake / İşlemci intel i5 13600k / Ekran kartı: Asus Noctua 3070 / Ramler: Asgard Rog Strix 16x2gb 7200mhz / Sıvı soğutma: Asus rog ryujin III 240mm / kasa fanları: Noctua S12a x4 & NF-A14 x2 & NF-a12x25 x2 / Kasa: NZXT H6 Flow.
Merhaba,
Yakın zamanda çakma bir Beacon (IDM) satın aldım. Ancak hangi yazıcıya kurmaya çalıştıysam bir türlü çalıştıramadım. En sonunda aşağıdaki hatayı almaya başladım. Bunun gerçekten hiçbir çözümü yok mu?

1767714873626.png

1767714921773.png

Putty ve Powershell'den denedim ikisinde de aynı hatayı veriyor.

Yazıcıda aldığım hata:

$ cd ~/klipper20:11:06 // MCU Protocol error//// This is frequently caused by running an older version of the// firmware on the MCU(s). Fix by recompiling and flashing the// firmware.//// Your Klipper version is: v0.10.0-530-g3387a9c2-dirty// MCU(s) which should be updated:// mcu: Current version 047b8fe-dirty-20230703_160308-mkspi// rpi: Current version v0.10.0-530-g3387a9c2// idm: Current version IDM V3.2// Up-to-date MCU(s):////// Once the underlying issue is corrected, use the "RESTART"// command to reload the config and restart the host software.//// mcu 'idm': Command format mismatch: idm_home trsync_oid=%c trigger_reason=%c trigger_invert=%c vs idm_home trsync_oid=%c trigger_reason=%c trigger_invert=%c threshold=%u trigger_method=%u20:11:06 !! MCU Protocol error

Buna göre IDM sürümünün eski olması lazım fakat anlamadım. Ona göre iade edeceğim.

Sensör:

Buradaki ilk yapmaya çalıştığım şey bile çalışmıyor.

Son düzenleme:
Python güncel değilse 3.8 ve üstü bir sürüme güncelleyin:

Kod:
winget install python.python.3.9

IDM v3.2 yeni Klipper'la uyumsuz olması lazım. Klipper sürümünü 2023'te çıkanlar civarına çekmek çözebilir ama ne kadar mantıklı bilmem. Ya da IDM Firmware'i güncelleniyorsa onu deneyin ama çakmalarda galiba olmuyor. Bir deneyin, olmuyorsa fazla uğraşmaya gerek yok bence.

Python güncel değilse 3.8 ve üstü bir sürüme güncelleyin:

Kod:
winget install python.python.3.9

IDM v3.2 yeni Klipper'la uyumsuz olması lazım. Klipper sürümünü 2023'te çıkanlar civarına çekmek çözebilir ama ne kadar mantıklı bilmem. Ya da IDM Firmware'i güncelleniyorsa onu deneyin ama çakmalarda galiba olmuyor. Bir deneyin, olmuyorsa fazla uğraşmaya gerek yok bence.

Python'u güncellemek için anakarta erişmem lazım. Ona da ayrı bir para harcamak lazım. Mümkün değil o yüzden.

IDM'i güncellemeyi denedim ama bir türlü sistemde gözükmüyor. Kendini USB olarak tanıtıyor.

Python'u güncellemek için anakarta erişmem lazım. Ona da ayrı bir para harcamak lazım. Mümkün değil o yüzden.

IDM'i güncellemeyi denedim ama bir türlü sistemde gözükmüyor. Kendini USB olarak tanıtıyor.

EMMC to USB adaptör kullanılarak opennept4une kurulabilir. Çok pahalı değil.

İade edip Eddy almak da bir seçenek. Uyumluluk konusunda daha iyi.

eMMC to USB adaptör kullanılarak opennept4une kurulabilir. Çok pahalı değil.

Biliyorum hocam fakat Opennept4une kursam bile IDM'in çalışıp çalışmayacağından da emin olamadım. EDDY alsam daha mantıklı olur herhalde. En azından Çin malından markaya geçmiş olunur.

Biliyorum hocam fakat Opennept4une kursam bile IDM'in çalışıp çalışmayacağından da emin olamadım.
Valla Python konusunda sorun kalmaz da işte IDM versiyonu uyacak mı bilmiyorum. Yine de her halükarda opennept4une kurardım ben olsam.

Valla Python konusunda sorun kalmaz da işte IDM versiyonu uyacak mı bilmiyorum.
En iyisi iade etmek. Zaten kablosu bile bayağı kalitesizdi. Sanki herhangi bir yerden kabloyu çıkarmışlar buna takmışlar gibi.

En iyisi iade etmek. Zaten kablosu bile bayağı kalitesizdi. Sanki herhangi bir yerden kabloyu çıkarmışlar buna takmışlar gibi.
Eddy'nin kablosu da çok iyi değildir bence. Panda Touch ve Knomi'den çıkanlar da 5 liralık adaptör kablosuydu. Ama plastik ördek yolluyorlar 🤡

Konuya sonradan geleceklere yazayım bu saçma şeyi almayın daha iyi. Kilitli ürün yollamışlar şaka gibi. Güncellenmiyor bile. Bu arada Cartographer V3'ın klonuymuş. İade'den başka şansım kalmadı.

1767875710420.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı