Elegoo neptune 4 titreme sesi

Action figure olmayan artistik model görürsen linkini at benim için fazlasıyla yeter, makineyi ağ bağlayacak yakında.

q (9).jpg

Action figure olmayan artistik model görürsen linkini at benim için fazlasıyla yeter, makineyi ağ bağlayacak yakında.

Eki Görüntüle 2066634

Peki hocam,

Şunun gibi modelleri porima mermer desenli pla ile basarsan aşırı iyi gözükür, bir de figürlere ek olarak duvara asılan 2D tabloları öneririm.

Hocam ayrıca tahmini sürenin prusada doğru veya doğruya yakın gözükmesi için ne yapmam gerek?

1703712079113.png

Bir de turuncuyla işaretlediğim kısımlardaki yeşil renkli şeyleri nasıl kapatabilirim? Brim gibi fakat o zaten kapalı, destekler kapalıykende oluyor o bazı yerlerde normalde sıkıntı etmem ama büyük parçaları basamıyorum :D

Son düzenleme:
Süre tahmininin istediğin gibi olması için printer settingste machine limitsteki değerleri doğru ya da doğruya yakın girmen gerek sanırım. Mevcut halindeki süredeki yüzdesel sapmayı da hesaba katarak yaklaşık değeri kestirebilirsin.

Modeldeki yeşilliklerden support blocker ile kurtulabilirsin.

Süre tahmininin istediğin gibi olması için printer settingste machine limitsteki değerleri doğru ya da doğruya yakın girmen gerek sanırım. Mevcut halindeki süredeki yüzdesel sapmayı da hesaba katarak yaklaşık değeri kestirebilirsin.

Modeldeki yeşilliklerden Support blocker ile kurtulabilirsin.

Support blocker değil de ayarlarla alakalı gibi daha çok, eski profildeki destek ve limit ayarlarıyla değiştireceğim, eğer senin içinde sıkıntı ise buyur bu doğru zaman tahmini için limit ayarları:

1703767133687.png

Bu da destek ayarları:

1703767438409.png

Büyük ihtimalle desen aralığı'nı kapatınca düzeliyor fakat bu sefer de ilk katman genişlemesi çok yüksek olduğu için desteğin ilk katmanı uzun bir alana yayılıyor, 3Mm'ye düşürdüm onu da gayet yeterli ve çözdü.

Ayrıca forumda birinede fan sesini azaltana kadar canım çıktı demiştin, bunu azaltmanın donanımsal değişiklik yapmadan yolu var mı yoksa YouTube'daki videon gibi laptop fanlarınamı geçmek gerekiyor?

Hocam ayrıca pressure advance ayarını yapmanı kesinlikle öneririm, makine pek hoşlanmadı demiştin ama bayağı işe yarıyor baskının ince kısımlarında ya da küçük baskılarda.

Son düzenleme:
PA, sert açılı ve keskin parçalarda benim istediğim görseli sağlamadı, muhtemelen ona ek en az bir ayarın daha değişmesi lazım benim config dosyasında. Preset değer beklentilerimi rahat karşılıyor, ben adet yerini bulsun diye denemiştim, istediğim gibi olmadı. Belki bir ara input shaper için uğraşırım ama bu ara makinenin altını açıp uğraşmak istemiyorum.

Support blocker benzer durumda benim işime yaradı, Prusaslicer'ın kendi içinde bir bugı olmalı bu durum.

Tahmini süre ayarları benim için problem değil, yaklaşık süreyi tahmin edebiliyorum ama gene de sağ ol.

Fanlar sesli, değişmeden olmaz. Printables'da universal çözümler mevcut, onlara bakabilirsin kafa fanları için. Arka fanlar için ben çözüme rastlamadım ama başka modeller için vardı.

Son düzenleme:
PA, sert açılı ve keskin parçalarda benim istediğim görseli sağlamadı, muhtemelen ona ek en az bir ayarın daha değişmesi lazım benim config dosyasında. Preset değer beklentilerimi rahat karşılıyor, ben adet yerini bulsun diye denemiştim, istediğim gibi olmadı. Belki bir ara input shaper için uğraşırım ama bu ara makinenin altını açıp uğraşmak istemiyorum.

Support blocker benzer durumda benim işime yaradı, Prusaslicer'ın kendi içinde bir bugı olmalı bu durum.

Tahmini süre ayarları benim için problem değil, yaklaşık süreyi tahmin edebiliyorum ama gene de sağ ol.

Fanlar sesli, değişmeden olmaz. Printables'da universal çözümler mevcut, onlara bakabilirsin kafa fanları için. Arka fanlar için ben çözüme rastlamadım ama başka modeller için vardı.
Teşekkürler.

Hocam hangi katman kalınlığını kullanıyorsun? Z kalibre ettiğim halde özellikle sağ duvarlarda sürtme devam ediyor, baskı yüzeyine yansıyan bir sıkıntı yok katmanlarda 10/10 sıkıntısız gözüküyor baskı bitince fakat özellikle sağ duvarları çizerken makine nozzle sürtüyor, 0,28 den 0, 2'ye geçeceğim inşallah çözülür.

Z Ofset'den imiş, otomatik kalibrasyon sonrası Z ofset yaparken kağıdın sürttüğünü hissetmem yeterli kalıyor, aralarda birazcık boşluk kalıyor oda katman kalınlığından dolayı sanırım ama sıkıntı yok şu anlık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı