Elektriği nereden üreteceğiz?

Bence de yapılabilir. ama bunu bilinçli yapmak lazım. örneğin bölgenin en çok güneş gören yerine, açısal hesaplamalarına göre güneş panelleri yapılmalı ki konya ovasına bu anlamda yatırımlar yapılıyor. hes de yine aynı şekilde. ancak kanunla belirtilen verimli arazi bölgelerine de dikkat etmek gerekir ki oralar tarımda çok değerli bölgelerdir. enerjiye yatırım yapcaz derken tarımsal arazileri de harap etmemek lazım. Bu da planlı ve uzman kişilere ihtiyacı gerektiriyor.
 
Durum basit, köylünün sulama yaptığı akarsuyu ıslah ederseniz oda eylem yapar.
Dere yatağını kurutursanız oda eylem yapar.

Barajlar çevre dostu olarak gözüküyor olabilir fakat acayip canlı düşmanı bir yapıdır. Zira su tutucam diye yer altı sularının içine eder, köylünün kuyusu var, orada su çekiyor !

Jeotermal enerji yüzünden ortaya çıkan onca gaz orada yaşayan insanları bile hasta ediyor (soğutma kulesini kast etmiyorum). Kanser mi olmak isterseniz, jeotermal verelim !

Bu bahsi geçen bütün yöntemler azot ve su döngüsünü resmen çöpe atıyor ve bölgede yetişen baklasından tutun pancarına kadar hepsinde verime kaybına neden oluyor.

Bu çiftçinin zararı demek, zaten karsız iş yapıyorlar. Yakın çevresinde baraj olup yok olan çok köy var, jeotermal içinde geçerli.

Elektrik gökten inmeyecek ya. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Elbet elektrik gökten inmeyecek ama güzelim iç anadolu bölgemizde çok fazla düzlük ve verimsiz noktalar var, verimsiz derken sadece ot ve bir kaç ağaç dışında bitki yetişmeyen toprakları kast ediyorum, genelde mera alanı olarak kullanıyor.

Bu düzlüklere kurulan rüzgar ve güneş enerjisi ciddi anlamda ülkenini elektrik ihtiyacını karşılar. Bunu yaparken en yakın köy 100km olacak şekilde yaparsanız köylüde rahatsız olmaz.

Güneş panelleri aslında çevreci gözüküp bayağı kirlilik oluşturmaya müsait fakat konu uzun.

Geceleri olan enerji ihtiyacını ise doğalgazdan elde etmek dışında pek çözüm yok.


Jeotermal enerjide bize hep sıcak sudan bahsettiler fakat su ile ortaya tonla zehirli gaz çıkıyor, ona çözüm bulamadıktan sonra çevreci oluşu pek işe yaramıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı