Elektriğin 1-2 Saniyede Gidip Gelmesi Sisteme Zarar Verir mi?

Makaleler
4
Masaüstü bilgisayar kullanıyorum, eve banyo için elektrikçi geldi bana haber vermeden bilgisayar açıkken şalteri hemen kapatıp açtılar, bu bilgisayara zarar verir mi?

Tek seferde zarar vermeyebilir ama düzenli elektrik kesintileri özellikle de depolama birimlerine zarar verebiliyor. Sırf bu yüzden UPS alacağım.

Yeni nesil psu larda bu durumu önleyici bir sistem olduğunu ümit ediyorum

Bu olaydan sonra bilgisayarın sesi artmış gibi geliyor bana, acaba bu yüzden mi?
Ses yönünde değişiklik olur mu bilemem. Ben sürekli mavi ekran hataları ve boşta bile donmalar yaşıyordum. HDD kaynaklı olduğu öğrendim ve farklı bir depolama birimine geçince düzelmişti. Şu an SSD kullanmama rağmen bazı elektrik kesintilerinden sonra işletim sistemim bozulabiliyor. Hatta bu ilerleyip SSD'nin bozulmasına kadar gidebilir. Bu yönde farklı kullanıcı yorumları da okumuştum. Elektrik kesintileri de bizim engel olabileceğimiz bir şey olduğu için firmalar bu nedenle oluşan arızalara garanti vermeyebiliyor. Elektriği aldığın yere dava açman gerekir. Bununla da uğraşmamak için en iyisi UPS kullanmak.

Ben SSD bozdum bu kesintiler yüzünden. Mahallede elektrik hattı düzenlenmesi yapılıyordu. Gücü aniden çekmek iyi değil, tabiri caizse kalp krizi.

Peki depolama birimlerine oranla daha değerli parçalar olan Ekran Kartı ve İşlemciye zarar gelme ihtimali nedir? Çünkü benim yaşadığım yerde de elektrikler kesiliyor, sıklığı da değişiyor bazen sık kesiliyor bazen uzun süre kesilmiyor ancak ne kadar uzun sürerse sürsün elbet kesiliyor.

Bu olaydan sonra bilgisayarın sesi artmış gibi geliyor bana, acaba bu yüzden mi?
Kuruntu yapmışsınızdır bence Zarar verir ama sürekli olursa tek seferlik pek sorun olmaz çok şanssız olmanız lazım.

Tek seferde kolay kolay olmaz ama olduğu durumlarda oluyor. Özellikle sık sık oluyorsa tehlike vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…