Elektriğin 1-2 Saniyede Gidip Gelmesi Sisteme Zarar Verir mi?

Bu olaydan sonra bilgisayarın sesi artmış gibi geliyor bana, acaba bu yüzden mi?
Ses yönünde değişiklik olur mu bilemem. Ben sürekli mavi ekran hataları ve boşta bile donmalar yaşıyordum. HDD kaynaklı olduğu öğrendim ve farklı bir depolama birimine geçince düzelmişti. Şu an SSD kullanmama rağmen bazı elektrik kesintilerinden sonra işletim sistemim bozulabiliyor. Hatta bu ilerleyip SSD'nin bozulmasına kadar gidebilir. Bu yönde farklı kullanıcı yorumları da okumuştum. Elektrik kesintileri de bizim engel olabileceğimiz bir şey olduğu için firmalar bu nedenle oluşan arızalara garanti vermeyebiliyor. Elektriği aldığın yere dava açman gerekir. Bununla da uğraşmamak için en iyisi UPS kullanmak.

Ses yönünde değişiklik olur mu bilemem. Ben sürekli mavi ekran hataları ve boşta bile donmalar yaşıyordum. HDD kaynaklı olduğu öğrendim ve farklı bir depolama birimine geçince düzelmişti. Şu an SSD kullanmama rağmen bazı elektrik kesintilerinden sonra işletim sistemim bozulabiliyor. Hatta bu ilerleyip SSD'nin bozulmasına kadar gidebilir. Bu yönde farklı kullanıcı yorumları da okumuştum. Elektrik kesintileri de bizim engel olabileceğimiz bir şey olduğu için firmalar bu nedenle oluşan arızalara garanti vermeyebiliyor. Elektriği aldığın yere dava açman gerekir. Bununla da uğraşmamak için en iyisi UPS kullanmak.
Peki depolama birimlerine oranla daha değerli parçalar olan Ekran Kartı ve İşlemciye zarar gelme ihtimali nedir? Çünkü benim yaşadığım yerde de elektrikler kesiliyor, sıklığı da değişiyor bazen sık kesiliyor bazen uzun süre kesilmiyor ancak ne kadar uzun sürerse sürsün elbet kesiliyor.

Tek seferde kolay kolay olmaz ama olduğu durumlarda oluyor. Özellikle sık sık oluyorsa tehlike vardır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı