Şimdi bakıyorum. Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi misiniz?Merhaba, bu elektrik devreleri sorularını devreleri çizerek anlatarak çözebilecek var mıdır rica etsem.
Şimdi bakıyorum. Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi misiniz?
İlk soru.
2. Soru'nun cevabı:
Estağfurullah gayet hızlı yaptınız çok teşekkür ederim.3. Soru'nun cevabı:
@829369 Anlamadığınız veya göremediğiniz bir kısım varsa açıklayabilirim. Olabildiğince açıklayıcı yazmaya çalıştım. O sebeple biraz uzun sürdü.
Evet, dirençleri yanlış almış. Toplam dediği de bahsettiğiniz gibi eşdeğer dirençtir. ChatGPT, büyük çoğunlukla elektronik sorularını çözemiyor.Hocam Chatgpt 4o I1'deki toplam direnci => 40 + (40x40/40+40) =60 olarak alıp toplam akımı =>48/60=0.8A bulmuş ve iki akım arasında eşit bölerek Ix akımını=>0.4A bulmuş. Benzer adımları 30V devrede de uygulamış bu yüzden -0.2A (30V Ix akımına ters olduğundan eksi) bulmuş. Dirençleri yanlış almış herhalde değil mi? Bir de toplam diye bahsetmiş eşdeğer demek mi istemiş sizce?
Estağfurullah gayet hızlı yaptınız çok teşekkür ederim.
Evet, dirençleri yanlış almış. Toplam dediği de bahsettiğiniz gibi eş değer dirençtir. ChatGPT, büyük çoğunlukla elektronik sorularını çözemiyor.
Oynatma ListesiBu konuları pekiştirebileceğim, önerebileceğiniz bir YouTube kanalı var mıdır bildiğiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.