Elektrik elektronik üzerine atölye nasıl yapılır?

ardaunio

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elektrik bölümü öğrencisiyim Arduino'larla falan uğraşıyorum ve odamı atölyeye dönüştürmek istiyorum, neler yapabilirim? Alabilirim? Daha önce bu tarz bir şey yapan varsa fikir verip yardımcı olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar elektrik bölümü öğrencisiyim Arduino'larla falan uğraşıyorum ve odamı atölyeye dönüştürmek istiyorum, neler yapabilirim? Alabilirim? Daha önce bu tarz bir şey yapan varsa fikir verip yardımcı olabilir mi?
Senin yerinde olsam ilk olarak ayarlı güç kaynağı yapardım çünkü benim odam atölye olmamasına ve elektronikle çok az uğraşmama rağmen lazım oluyor. Normalde elektrikle uğraşıyorum.

Hocam hemen liste yapayım
Arduino için bütün sensörleri al. Örnek mq gaz sensörlerinden tut sıcaklık sensörlerinden tut manyetik sensöre kadar her şeyi al.
Arduino hariç Esp8266, esp32, raspberry pi pico, raspberry pi pico 2 ve stm32 kartları alabilirsin.
Arduino için ekran al.
Gelelim en önemli kısma entegrelere. Bu formda herkes arduino konuşur ben entegre konuşurum .d 74hcxx, 74lsxx, lmxxx gibi bolca entegre var bunlardan al. Hepsinin bir amacı var. Chatgpt sana entegre konusunda yardımcı olur.
Multimetre al çok lazım oluyor.
Potansiyometre kapasitör diyot transistör mosfet falan al. Direnç al derim ama bir sürü alman lazım. Ayrıca bir sürü kapasitör alman lazım hepsinin değeri farklı.
Arduino kullanmadan kuracağın devreler için Zafer Yıldız youtube kanalını öneririm.

Odanı atölye yapacaksan bir masa masanın sağ sol çekmece allta masanın üstünde bir PC bir monitör dikey masanın altı duvara priz denk getir masaüstüne IKEA skadis tarzı bir ürün üstüne pense vs sol tarafınada boydan bir dolap içinede alet çantası vs imkan varsa masa cam önü olsun doğal ışık alsın skadis e bağlı bir masa ışığında olsun. Masadaki çekmecelerede Arduino ve sensörleri koy. Masaüstü PC koyarsan sağ dolabın içi boş olsun masa tahta görünümlü olmasın kesme matı almayı unutma masa yanmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı