Çözüldü Elektrik kesintisi sonucu ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muhammed erol3

Femtopat
Katılım
7 Nisan 2023
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar herkese iyi günler. Dün İzmir Bornova da olan elektrik kesintisi sonucu bilgisayarim kapandı ve elektrik geldiğinde açtığımda PC çalışıyor açılıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor, fare ve klavye ye elektrik gitmiyor çalışmıyor su. Bilgisi olan veya deneyimi olan arkadaşlar rica etsem yardımcı olabilirler mi? Ve gdz elektrike tazminat talebinde bulunsam paramı alabilir miyim?
 
Sorunun aynisi masaustu bilgisayarimda da oldu. Sorun duzelene kadar sistem duzgun calismaz, fan sesi normalden az gelir ve isinmalar azalir. RAM'leri tek tek cikar ve bilgisayari calistir.
 
Geçmiş olsun. Aynısını ben yaşadım İzmir'de yaşayan birisi olarak. Sorunumu uzun süre aradım ve anakarttaki elektiriği dengeleyen şeylerin patladığını öğrendim.(Adını bilmiyorum)
 
Aslında o da doğru ama şöyle bir şey var biz elektriğin ne zaman gidip gitmeyeceğini bilemeyiz ki. İşte bu sorunları sürekli yaşamamak için bence akım korumalı priz şart.
Kesinlikle. Türkiyede yaşayıp, akım korumalı priz kullanmıyorsa insanlar demek ki o kadar önemsemiyor cihazını. Yapmayın etmeyin, artık en dandik makineler 15-25K. Alın 150-200 tlye akım korumalı priz rahat edin arkadaşın dediği gibi.
 
RAM'leri çıkardım taktım düzelmedi ama bekleyeceğim 2-3 gün kendiliğinden geçer umarım çünkü aga 40k para verdim tüm param oraya gitti aga yoksa dava açmak zorunda kalacağım.


Nasıl kontrol edebilirim?
Hocam elektrik akımı kontrolü için aletler var biz televizyonda almamıştık elektrik kesildi televizyon bozuldu karşılamadılar
 
Aslında o da doğru ama şöyle bir şey var biz elektriğin ne zaman gidip gitmeyeceğini bilemeyiz ki. İşte bu sorunları sürekli yaşamamak için bence akım korumalı priz şart.
İşletmemizdeki buzdolabı iki kere bu sebepten ötürü bozuldu. Arkadaşımın PSU'su bu sebeple yandı. Şikayet ettiğiniz zaman ise kullanıcı hatası diyip yolluyorlar. Dediğiniz gibi en iyisi akım korumalı priz ya da akü ile harici bir güç kaynağı yapmak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı