Elektrik nedeniyle PSU yandı

VascoDe

Centipat
Daha fazla  
Selam, geçtiğimiz gece 3 kere elektrik gidip geldi arka arkaya, akım korumalı priz kullanmama rağmen PSU işlevini yitirdi. Bugün teyit etmek amaçlı Vatan Bilgisayar'a götürdüm PSU'yu orada da güç gelmedi, yeni bir PSU alıp eve geldiğimde ve bağlantılarını yaptığımda Power tuşuna bastım lakin, çatur çutur sesler gelip Lian Li strimer Plus ürünümün LED'leri yandı, tamamen ışıkları gitmedi ama RGB'ler dengesizleşti ve kasa fanlarının RGB'leri söndü. Ekran kartım da serviste olduğu için görüntü vs alamıyorum. Sizce anakart, RAM'ler işlemci vs zarar görmüş müdür? Sıvı soğutucu anakart RAM ışıkları vs sorunsuz yanıyor. Arıza tespit edemiyorum bu durumda ne yapmak lazım? Bütün parçaları garantiye de gönderemem bu durumda.

Bileşenlerin zarar görmüş olma ihtimali var. Özellikle iyi olmayan PSU'lar sizinki gibi olaylarda bozuluyor, bozulurken sisteme sağlam bir akım yollayıp sistemi de yakıyor. Ama iyi bir PSU'nun da böyle bir olaydan sağ çıkacağını garanti edemeyiz. Olasılığı çok düşer sadece. Ayrıca iyi PSU'lar giderken yanında sistemi götürmez, bunun için korumaları var.

Tavsiyem bir bilgisayarcıya gitmeniz olur. Onlarda parça vardır, beraber hangi parçalar bozulmuş öğrenirsiniz.

Bu tarz elektriksel sorunlarda bölge elektrik sağlayıcınızın zararı karşılaması gerekiyor. İsterseniz bir dilekçe yazınız kendileri ile iletişime geçiniz. Arıza kontrolü ampermetre gibi uygun teçhizatları olan bir bilgisayarcıda yaptırmanız daha uygun olabilir güvendiğiniz biri olursa daha iyi olur çok vaka gördüm bilgisayarcı iyi parçamı aldı kötü parça taktı gibi.

En temizi bilgisayarcının müsait olduğu zaman gidip beraber kontrol yapmak. Bilgisayarcıya sistem emanet edilmez.

Ne yazık ki o şekilde bir servis bilmiyorum, sorunsuz dahi olsa bütün parçaları garantiye göndermeli miyim sizce. Bilgisayarım henüz 7 küsür aylık. Dediğiniz konuyu da araştıracağım

Ne yazık ki o şekilde bir servis bilmiyorum, sorunsuz dahi olsa bütün parçaları garantiye göndermeli miyim sizce. Bilgisayarım henüz 7 küsür aylık. Dediğiniz konuyu da araştıracağım
Elektrik arka arkaya mı git-gel yaptı acaba? Öyleyse bölgenizde elektronik aleti bozulan başkaları da vardır. Bu tarz olaylar elektronik aletleri mahvediyor.

Sağlam bir PSU'da kısa devre koruması olacağı için dediğinize göre Power tuşuna bastığınızda açılıyorsa o bilgisayarda açıldığına göre bileşenlere zarar vermiş olabilir buradan bir şey söylemek zor uzun ve detaylı testten geçmesi gerek, yani o yüzden her zaman diyoruz marka ve 80+ Gold ve üzeri PSU tercih edin.

Psu modeli high power super gd 850 gold aslında. Yeni olarak da thermaltake toughpower 850w psu satın aldım. Yeni psu yu takınca fanlar ve strimer gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…