Elektrikçide işe girilir mi?

Mertcan09

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. 20 yaşındayım. Lise mezunuyum. Sayısalım çok kötü. Babam vefat edeli 4 yıl oldu. Annemle yasıyorum. Meslek öğrenmek istiyorum. Bir is buldum. Elektrikçi kamera sistemi. Yangın sistemi çırak olarak girsem asgari ücret sigorta, durum bu. Parça parça sigorta mantıklı mi? Elektrikçi onu açık mı?

Başınız sağ olsun.
Öncelikle Elektrik, kamera, yangın sistemi evet yapılır, işi öğrenilir, ileride güzel kazandırabilir.
Lâkin parça parça sigorta muhabbetine dikkat etmenizi öneriyorum. Normalde tam sigorta yapılması gerekiyor. Parça parça demek ayın birkaç günü gösterip prim az yatırmak anlamına geliyor. Bu da ileride emeklilikte, sağlık sigortasında senin zararına olur.

Eğer ustan dürüst biriyse, sigortanızı tam yapmasını isteyin.
Hem işi öğrenirsiniz hem de ileride mağdur olmazsın.
Şu an için az kazansan bile, önemli olan tecrübe ve yasal güvencenin olması.

Merhaba. 20 yaşındayım. Lise mezunuyum. Sayısalım çok kötü. Babam vefat edeli 4 yıl oldu. Annemle yasıyorum. Meslek öğrenmek istiyorum. Bir is buldum. Elektrikçi kamera sistemi. Yangın sistemi çırak olarak girsem asgari ücret sigorta, durum bu. Parça parça sigorta mantıklı mi? Elektrikçi onu açık mı?

Çırak olarak gittiğin yerde asgari ücret ve sigorta alıyorsan helal olsun ustan iyi bir adammış normalde asgari ücretin yarısını bile vermezler çıraklara. Elektrikçiliğinde önü açıktır her türlü iş yaparsın.

Başınız sağ olsun.
Öncelikle Elektrik, kamera, yangın sistemi evet yapılır, işi öğrenilir, ileride güzel kazandırabilir.
Lâkin parça parça sigorta muhabbetine dikkat etmenizi öneriyorum. Normalde tam sigorta yapılması gerekiyor. Parça parça demek ayın birkaç günü gösterip prim az yatırmak anlamına geliyor. Bu da ileride emeklilikte, sağlık sigortasında senin zararına olur.

Eğer ustan dürüst biriyse, sigortanızı tam yapmasını isteyin.
Hem işi öğrenirsiniz hem de ileride mağdur olmazsın.
Şu an için az kazansan bile, önemli olan tecrübe ve yasal güvencenin olması.
Parça derken adam demiski gün olarak sorun değil sadece firmalar değişiyor oda mecburi devlet işi yapıyoruz yazmış bunlar taşeron elektrik

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı