Elektrikli araba kullanır mıydınız?

kugororororo

Centipat
Yer
Seyhan
Malum 2030'dan sonra benzinli ve dizeli bitirecekler. Sadece pilli dandik araçlar duracak. Kullanır mıydınız?

2013 Cla'yı saklıyorum. Eğer benzini yasaklarlarsa egzozu takıp duman attırabildiğim kadar duman attıracağım ve çevreyi kirletmeye devam edeceğim. Bir de 1.3 Corsa var. Siyah duman attıran yazılımı kurup dandik Tesla'ların arasından geçeceğim.
Merhaba çevreci dünya!

Son düzenleyen: Moderatör:
Malum 2030'dan sonra benzinli ve dizeli bitirecekler. Sadece pilli dandik araçlar duracak. Kullanır mıydınız?

2013 Cla'yı saklıyorum. Eğer benzini yasaklarlarsa egzozu takıp duman attırabildiğim kadar duman attıracağım ve çevreyi kirletmeye devam edeceğim. Bir de 1.3 Corsa var. Siyah duman attıran yazılımı kurup dandik Tesla'ların arasından geçeceğim.
Merhaba çevreci dünya!
Dizel araclar bitebilir belki ama benzinli araclarin 2030 da bitecegini zannetmiyorum. Zaten cogu marka elektrikli arac projelerini erteledi. Bence insanlarin elektrikli araca gecmesi icin sarj suresinin neredeyse benzin dolumu kadar hizli olmasi gerek ayrica su kendi kendine yanma olaylarinin bitmesi gerekli. Sarj suresi olmazsa en azindan menzillerin tum araclarin 1000km olmasi lazim ki zirt pirt sarj ile ugrasilmasin. Bunu da yaparsa Çin markasinin yapacagini dusunuyorum batarya vs konusunda baya iyiler. Aldigim araba da rahat klima acamayacaksam rahat basamayacaksam o arabanin ne anlami var?

Neden bu kadar ön yargılısınız? Değişime direnmek çığı durdurmak için önüne atlamak gibi bir şey. Bana argüman sunarsanız sevinirim.

En fazla 1 şehir uzağa gideceksem ya da şehir içi kullanacaksam şimdilik sorun etmem ama uzun yola çok gittiğim için yakınına yaklaşmam. :D

2030 yılına kadar elektrikli araçlarda bir şeyler değişir ve uzun yola da gidilecek durumda olur muhtemelen. O zaman kullanmayı düşünürüm.

En fazla 1 şehir uzağa gideceksem ya da şehir içi kullanacaksam şimdilik sorun etmem ama uzun yola çok gittiğim için yakınına yaklaşmam. :D

2030 yılına kadar elektrikli araçlarda bir şeyler değişir ve uzun yola da gidilecek durumda olur muhtemelen. O zaman kullanmayı düşünürüm.
Hocam en onemlisi sarj istasyonlarinin yayginlasmasi ve sanirsam sarj etme hizlari oluyor, hizli sarj eden istasyonlar yayginlasirsa cok kisa surede ciddi menzil kazanilabiliyor. Normal sartlarda bence 400 km menzil civari yeterli fakat bazi bolgelerde istasyon sorunu varmis diyorlar. Batarya olarak da en son Tesla'nin yayinladigi veriye gore batarya omru normal cogu benzinli arabanin motor omrunden fazla gibi duruyor.

Dizel araclar bitebilir belki ama benzinli araclarin 2030 da bitecegini zannetmiyorum. Zaten cogu marka elektrikli arac projelerini erteledi. Bence insanlarin elektrikli araca gecmesi icin sarj suresinin neredeyse benzin dolumu kadar hizli olmasi gerek ayrica su kendi kendine yanma olaylarinin bitmesi gerekli. Sarj suresi olmazsa en azindan menzillerin tum araclarin 1000km olmasi lazim ki zirt pirt sarj ile ugrasilmasin. Bunu da yaparsa Çin markasinin yapacagini dusunuyorum batarya vs konusunda baya iyiler. Aldigim araba da rahat klima acamayacaksam rahat basamayacaksam o arabanin ne anlami var?
Bu mesaja gore fikrimin birazcik daha degistigini soyleyebilirim, fazla uzun yol yapmayan icin elektrikli araba alinabilir.

@nwc00 Şart etme hızı ve istasyon yaygınlığı dediğin gibi çok önemli ama uzun yol yapanlar için şirketlerin açıkladıkları 400 km menziller çok kısa. Kış aylarında o menzil daha da kısa olacak. Kullanıcının normal hızlarda gidebildiği mesafe şehirlerarası yolda 600 kilometreyi rahat görürse (klima açık) bence yeterli olur. Şirketlerin açıkladığı menzillere bir tarafımla gülüyorum, otoban kullanımında dedikleri menzillere ulaşmanın imkanı yok. Klima gibi elektronikler de açıksa ve üstelik hava soğuksa ulaşılabilen mesafe şirketlerin açıkladığının yanında komik kalıyor.

@nwc00 Şart etme hızı ve istasyon yaygınlığı dediğin gibi çok önemli ama uzun yol yapanlar için 400 km menzil çok kısa. Kış aylarında o menzil daha da kısa olacak. Kullanıcının normal hızlarda gidebildiği mesafe şehirlerarası yolda 600 kilometreyi rahat görürse (klima açık) bence yeterli olur. Şirketlerin açıkladığı menzillere bir tarafımla gülüyorum, otoban kullanımında dedikleri menzillere ulaşmanın imkanı yok. Klima gibi elektronikler de açıksa ve üstelik hava soğuksa ulaşılabilen mesafe şirketlerin açıkladığının yanında komik kalıyor.
Aynen oyle hocam, zaten genelde 400-500 km yolu mola vermeden giden kisi cok nadirdir diye dusunuyorum, o mola esnasinda 20 dakika bile sarj edilse ciddi menzil kazanilabiliyor duzgun sarj istasyonlarinda.

400-500 km yolu mola vermeden giden kisi cok nadirdir diye dusunuyorum.
Yok nadir değil, yarı yarıyadır oran olarak.

O mola esnasinda 20 dakika bile sarj edilse ciddi menzil kazanilabiliyor duzgun sarj istasyonlarinda.
Daha şimdiden kullanan arkadaşlarım yoğunluğu yüksek otobanlardaki mola yerlerinde şarj sırasından şikayet ediyorken buna güvenip yine uzun yola çıkmam. Şehir içi kullananlar da AVM'lerde sıra sorunu yaşamaya başladılar yine arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla.

Tam şarj 10 dakika civarına inmeden, otomobillerin gerçek otoban menzilleri 600 kilometre kadar olmadan, şarj istasyonları da şimdiki benzinliklerden bile daha yaygın olmadıkça uzun yola çok giden biri olarak elektrikli otomobil almam. Yoksa Tesla'nın hem S hem Y modellerini de denedim, TOGG da denedim, Kore grubunun elektrikli araçlarının da bazılarını az olsa da kullandım. Önyargım yok ama benim kullanımıma şu anda uygun değiller. Yetişmem gereken toplantı varken şarj konusuna şu anda kafa yoramam, hayatımda ekstra stres yapacak bir etken istemiyorum. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı