Elektrikli ısıtıcı topraksız prizde kullanılır mı?

Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
Evin bütün odalarında olan toprak hattı nedense salonda en çok kullandığımız yerde bulunmamakta. Salondaki buat'lar prizlere yakın ancak orada toprak hattına giden kablo yok. Elektrikli ısıtıcı var Kumtel Orbit 1800W. Bu topraksız prizler'de çalıştırır isek ne gibi sorunlar yaşarız? Isıtıcı'nın gövdesi tutma kolu yani temas ettiğimiz yerler plastik.

Kaçak olursa plastik olsa da alan olarak ufaktan, hatta belki de şiddetli olarak çarpabilir. Akım sıkıntısı yaratıp şalter atabilir. Uzatma kablosu kullanmanızı tavsiye ederim. İlle de kullanacağım diyorsanız önce kapalıyken, sonra da en düşük ayarda kontrol kalemi ile etrafını kontrol edin.

Yapılması gereken ilk iş; güvenlik için anahtarlı bir priz ile beraber kullanılmasıdır (akım korumalı priz kullanmayın yoksa sürekli atma yapar). Topraklama olmadığı için uzun bir kullanımda priz ısınacak ve eriyecek ona çözüm yok. Ben kombi için duvarı deldirip prize (sigortaya) özel topraklama yaptırmıştım. Ev 1. kattaysa bu işlemi yapmakta fayda var. Bakır kaplama bir çubuk ve 0.6 mm bakır kablo ile sorun ufak bir masrafla halledilebilir. Ek olarak bu topraklamanın farkını görünce bende çok şaşırdım :) benim odada topraklama yoktu bu yüzden ne takarsam takayım ateş gibi ısınıyordu ama topraklı prize taktığımda ketle, elektrikli ısıtıcı vb. bütün yüksek akım çeken ürünlerde prizin buz gibi olduğunu tecrübe ettim. Topraklama hem insan sağlığı için hemde cihaz için önemli.

@Silinen üye O işlemi ne kadara yaptırdınız? Bakır çubuk dediğiniz bu doğalgaz servis kutusunun yanında olan bakırlar'dan mı? Bu arada ev zemin kat.
Şimdi işçilik ücretine göre değişir, tanıdık usta varsa mesafe 2-3 metre ise 50-70 TL arası verirsin yoksa artık adam ne dese ona göre. Kablonun uzunluğunun ve çok ortadaysa kablo gizlemek için kullanılacak malzemelerinde etkisi var. Şimdi usta getirip göstermen lazım böyle bir fiyat vermek mümkün değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
prizde toprak hattı olup olmadığını nasıl anladınız. prizin içini açtığınızda 3 kablo yokmu?

eğer evinizde diğer prizlerde topraklama var sadece bir prizde yoksa, topraklamayı yeni bir 2,5mm nya kablo çekerek ilave edebilirsiniz. elektrikçiye yaptırsanız en fazla 100tl para alır.

detaylı bilgi için aşağıdaki forum konularını incelemenizde fayda var

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı