Elektrikli Otomobiller Değer Kaybeder Mi?

Bir Matmazel

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Arkadaşlar yakın bir zamanda elektrikli bir otomobil almayı düşünüyorum. Avantajları ve dezavantajlarını değerlendirdim. Genel olarak uzun yolculuklarımı dinlenerek yapan biriyim bu yüzden menzil ve şarj konusu beni çok düşündürmüyor. Ancak birkaç kişiden elektrikli Otomobillerin 3 - 5 yıl sonra satmaya kalktığımda çok değer kaybedeceğini duydum. Bu doğru mu? Eğer doğru ise çok büyük bir eksi. Ayrıca elektrikli araç kullanan biri varsa ondan da tecrübelerini öğrenmek ve önerilerini dinlemek isterim.

Değer kaybı yaşaması için yıpranması hasar görmüş olması gerekir eğer bunlar olmazsa bence kolay kolay değer kaybı yaşamaz, ha ama teknoloji daha da gelişir o fiyatlara daha çok özelliğe sahip araçlar çıkar o zaman farklı tabii, bataryayı düzgün kullanın elektrikli olarak Tesla vb markalar alırsanız değer kaybı daha az olur bence. Teknoloji her gün gelişiyor o konuya tam net bir cevap söylemek tam doğru değil bence, yapabilecekleriniz aracı düzgün kullanmak.

Arkadaşlar yakın bir zamanda elektrikli bir otomobil almayı düşünüyorum. Avantajları ve dezavantajlarını değerlendirdim. Genel olarak uzun yolculuklarımı dinlenerek yapan biriyim bu yüzden menzil ve şarj konusu beni çok düşündürmüyor. Ancak birkaç kişiden elektrikli Otomobillerin 3 - 5 yıl sonra satmaya kalktığımda çok değer kaybedeceğini duydum. Bu doğru mu? Eğer doğru ise çok büyük bir eksi. Ayrıca elektrikli araç kullanan biri varsa ondan da tecrübelerini öğrenmek ve önerilerini dinlemek isterim.
Evet doğru, Teslanın ilk teslimatında satın alanlar, şuan bırakın dolar bazında zararı neredeyse TL bazında zarar ediyorlar. Dolar 20 iken 2 milyona aldıkları arabaları şuan 2 milyon 300 bine zor satıyorlar. Çünkü Tesla ÖTV'si %10 olan başka bir model çıkardı ve kimse bir daha ÖTV'si %50-60 olan araçları almadı. Aynısı diğer markalar da yapabilir. Ama bence elektrikli alacaksanız, alın ve satmayı düşünmeden keyfinize bakarak sürün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı