Elektro gitar çalmak için hangi gitardan başlamalıyım?

Makaleler
1
Merhaba dostlar. Elektro gitar çalmak istiyorum fakat gitar çalmayı yeni öğreneceğim. Bütçem de sınırlı biraz. Akustik veya klasik gitar için 800-900, elektro için amfi ile birlikte 1500-1700 lira civarı ancak verebilirim. Fakat akustik ya da klasik ile başlarsam seneye çok daha fazla bütçe ayırabilirim.

Sizce bütçemi de göz önünde bulundurursak hangi gitar ile başlamalıyım?

Ve ayrıca gitar önerirseniz çok sevinirim. Bahsettiğim türlerin hepsinden olabilir :)

SX modeller ucuz ve kalitelidir 1 senedir kullanıyorum öneririm.
Not: Önceki arkadaşa katılmıyorum gitara istediğin gitardan başlayabilirsin önemli olan hangi tarzı sevdiğin

SX modeller ucuz ve kalitelidir 1 senedir kullanıyorum öneririm.
Not: Önceki arkadaşa katılmıyorum gitara istediğin gitardan başlayabilirsin önemli olan hangi tarzı sevdiğin
Ben aslında elektro hastasıyım. Fakat dediğim gibi kalitesiz bir şey almak istemiyorum. Sen hangi gitarı kullanıyorsun, ya da var mı önerin :)

Benim önerim do-re gibi belirli standartlarda ürün satan yerlere gidip sesini beğendiğiniz elinize aldığınızda en çok rahat ettiğiniz gitarı almaktır.

İstediğin gitardan başlayabilirsin fakat ben klasik veya elektrodan başlamanı tavsiye ederim. Akustik gitarı bu ikisinin arasında nitelendiriyorum çünkü. İkinci el uygunsa bu bütçede başlangıç için iyi bir amfi + elektro ikilisi bulunabilir diye düşünüyorum. Ne tarz müzik yapacaksınız?

Dostum eğer biraz Blues, Metal, Alternatif Rock gibi tarzları çalmak istiyorsan elektro ile başlamanı tavsiye ederim. Fiyat olarak SX Strat/Tele, Madison Strat veya Squier'in Stratocaster modelini başlangıç için şiddetle önerebilirim. Eğer Classic Music ve Jazz tarzı çalacaksan klasikle başla derim. Özellikle de fingerstyle'da çok rahat edersin. Biraz sahil/kamp gitaristi kafasındaysan da akustik alabilirsin. Klasik gitar için Barcelona CBK3900 öneririm şiddetle. Akustik içinse Kangson modellere bakabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim sana. :D

Benim önerim do-re gibi belirli standartlarda ürün satan yerlere gidip sesini beğendiğiniz elinize aldığınızda en çok rahat ettiğiniz gitarı almaktır.
Dostum öyle bir imkanım olursa haklısın. Fakat gerçekten bu konuda bilgim sıfır. Elime oturdu diye saçma sapan bir şey alabilirim :D

İstediğin gitardan başlayabilirsin fakat ben klasik veya elektrodan başlamanı tavsiye ederim. Akustik gitarı bu ikisinin arasında nitelendiriyorum çünkü. İkinci el uygunsa bu bütçede başlangıç için iyi bir amfi + elektro ikilisi bulunabilir diye düşünüyorum. Ne tarz müzik yapacaksınız?
Şöyle diyeyim, müziğin her türünü severim. Fakat Duman, Mor ve Ötesi, Manga gibi grupları dinlerken gitar çalmak için içim gidiyor. Yıllardır hayalimdi artık başlama kararı aldım. Hotel California tarzı müziklerin de hastasıyım :)
Dostum eğer biraz Blues, Metal, Alternatif Rock gibi tarzları çalmak istiyorsan elektro ile başlamanı tavsiye ederim. Fiyat olarak SX Strat/Tele, Madison Strat veya Squier'in Stratocaster modelini başlangıç için şiddetle önerebilirim. Eğer Classic Music ve Jazz tarzı çalacaksan klasikle başla derim. Özellikle de fingerstyle'da çok rahat edersin. Biraz sahil/kamp gitaristi kafasındaysan da akustik alabilirsin. Klasik gitar için Barcelona CBK3900 öneririm şiddetle. Akustik içinse Kangson modellere bakabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim sana. :D
Dediğim gibi, tür seçmem fazla ama Classic ve jazz pek çalmak istediğim müzik tarzları değil açıkçası. Önerileriniz için teşekkürler. Amfi konusunda neler önerebilirsiniz?

Dostum öyle bir imkanım olursa haklısın. Fakat gerçekten bu konuda bilgim sıfır. Elime oturdu diye saçma sapan bir şey alabilirim :D

Şöyle diyeyim, müziğin her türünü severim. Fakat Duman, Mor ve Ötesi, Manga gibi grupları dinlerken gitar çalmak için içim gidiyor. Yıllardır hayalimdi artık başlama kararı aldım. Hotel California tarzı müziklerin de hastasıyım :)

Dediğim gibi, tür seçmem fazla ama Classic ve jazz pek çalmak istediğim müzik tarzları değil açıkçası. Önerileriniz için Teşekkürler. Amfi konusunda neler önerebilirsiniz?

Dostum sen Blues ve Alternative Rock hastalığına yakalanmışsın :D. Bu tür müziklerin benim gözümde yeri ne kadar Fender Telecaster olsa da fiyat fiyat fiyat... Madison'un Humbucker manyetikli Strat'ı ile SX Telecaster modellerini bir incele derim. Bu bütçeye ve tarza en uygun gitarlar bunlar.
Ayrıca amfi olarak ayırdığın bütçe nedir tam olarak. Sana ona göre bir amfi önereyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı