Elektro Gitar ve Ekipmanları Nasıl Olmalı?

Remous

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Şimdi ben bir elektro gitar almayı planlıyorum. 1400 TL civarı bütçeyi gitara ( En fazla 1400, 1401 olmaz yani:D ) 400 TL bütçeyi amfi ya da prosesöre ayırdım. Şimdi elimde iki tane seçenek var. Ya Blackstar İD Core 10 alacağım, ( Fiyatına göre en iyi amfi bana kalırsa. ) ya da prosesör alıp ses sistemine bağlayacağım. Evde 40 watt bir ses sistemi var. Kalitesi fena değildi hani. Neyse işte. Zaten foğraflarını ve modilini atacağım. 400 ve ya 420 TL civarı prosesör ya da Blackstar İD Core 10 almam lazım. Hangisini önerirsiniz? Ses sisteminin ismi Aiwa SX N 330. Çift hoparlör dediğim gibi 40 watt. Neyse, baya da eski hani aşırı kaliteli değil elbette. Foğrafları şunlar:

006.jpg

006.jpg

008.jpg

Bu dana gibi ses sisteminin aslında taşınmak gibi bir şeyi yok doğal olarak. Eşşek ölüsü gibi ağırlığı var.

Şimdi dedik zurnanın zart dediği yere. Babam İbanez gösterdi 1100 TL idi sanırım. Bunun gibi mi diye sordu. Yok dedim bunun gibi diyerek Epiphone Les Paul 100 gösterdim. Sonra baktı. İyi olduğunu nereden biliyorsun dedi. Araştırdım dedim. Araştırdın da hiç eline aldın mı, bu işin profesyoneli misin dedi. Haklı hani. Sonra 900 TL bir Epiphone SG gösterdi farkı ne bunların dedi. Düşündüm. Harbi farkı ne? Les Paul gitarların heavy rock yapma ihtimali olduğu gibi ( High gain ile. ) blues yapma ihtimali de var. Aslında ben Slash ve Metallica tonları için bir gitar arıyorum. Önerileriniz nelerdir söyler misiniz? Babama dedim dener öyle alırız diye bu işten ne kadar anlıyorsun dedi. Haklı elime iki tane gitar falan geçti şimdiye kadar. Araştır araştır ne kadar anlayabiliriz? Cevaplarınızı bekliyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın.

@Creeptomani

Dosya Ekleri

• 007.jpg
    007.jpg
    189,6 KB · Görüntüleme: 185
Yeni başlayacaksanız;
Gitar için
Epiphone Les Paul 100 - Elektro Gitar
LTD EC-10 KIT - Elektro Gitar
SGR by Schecter Solo 6 - Elektro Gitar
bu 3 model sizi istediğiniz yere kadar götürür. Tek sorunları tremolo kollarının olmaması. LTD ve SGR önermemin nedeni bu iki marka diğer yan sanayi dediğimiz ürünlere göre biraz daha kaliteli ürünler üretiyorlar. Yani bir Squier(Fender) Fender'e çok uzakken bu ürünler daha yakın performans sunuyor. Bir de Epiphone 22 perde diğer ikisi 24 perde. Her ne kadar 22 perde yeterli olsa da 24 perde bir gitarda 22. perdeden bend yapmak daha kolay olur. Bu da bir artıdır. Tip olarak benzer gitarlar zaten seçim senin.

''400TL gibi bir bütçeye amfi mi prosesör mü?'' sorusuna kesinlikle prosesör diyeceğim çünkü amfi alsanız ton ayarı için 3 tane düğmeye sahip olacaksınız ''volume'', ''gain'' ve ''tone''. Belki şanlıysanız ekolayzır olan bir amfiniz olabilir en fazla. Elinizde böyle güçlü bir ses sistemi varken prosesör alıp kabin modellemesi kullanarak daha çok eğlenebilirsiniz. Ben ilk başladığımda Digitech RP 50 kullandım. Bilgisayarda kullandığım 5+1 ses sistemine bağlıyordum başlarda. Iron Maiden'ın clean ve distortion tonlarına yakın tonlar alabiliyordum. Distortion çok kaliteli değildi ama benim bunu anlamam baya bir uzun sürdü. Daha kaliteli bir prosesör almam gerek diyene kadar çoktan gitarı öğrenmiş bir grupta gitar çalmaya başlamıştım.

Prosesör olarak
Line 6 Pocket POD - Gitar Prosesör
Vox StompLab 2G - Gitar Prosesör
DigiTech RP70 - Gitar Prosesör
DigiTech RP90 - Gitar Prosesör

Yeni başlayacaksanız;
Gitar için
Epiphone Les Paul 100 - Elektro Gitar
LTD EC-10 KIT - Elektro Gitar
SGR by Schecter Solo 6 - Elektro Gitar
bu 3 model sizi istediğiniz yere kadar götürür. Tek sorunları tremolo kollarının olmaması. LTD ve SGR önermemin nedeni bu iki marka diğer yan sanayi dediğimiz ürünlere göre biraz daha kaliteli ürünler üretiyorlar. Yani bir Squier(Fender) Fender'e çok uzakken bu ürünler daha yakın performans sunuyor. Bir de Epiphone 22 perde diğer ikisi 24 perde. Her ne kadar 22 perde yeterli olsa da 24 perde bir gitarda 22. perdeden bend yapmak daha kolay olur. Bu da bir artıdır. Tip olarak benzer gitarlar zaten seçim senin.

''400TL gibi bir bütçeye amfi mi prosesör mü?'' sorusuna kesinlikle prosesör diyeceğim çünkü amfi alsanız ton ayarı için 3 tane düğmeye sahip olacaksınız ''volume'', ''gain'' ve ''tone''. Belki şanlıysanız ekolayzır olan bir amfiniz olabilir en fazla. Elinizde böyle güçlü bir ses sistemi varken prosesör alıp kabin modellemesi kullanarak daha çok eğlenebilirsiniz. Ben ilk başladığımda Digitech RP 50 kullandım. Bilgisayarda kullandığım 5+1 ses sistemine bağlıyordum başlarda. Iron Maiden'ın clean ve distortion tonlarına yakın tonlar alabiliyordum. Distortion çok kaliteli değildi ama benim bunu anlamam baya bir uzun sürdü. Daha kaliteli bir prosesör almam gerek diyene kadar çoktan gitarı öğrenmiş bir grupta gitar çalmaya başlamıştım.

Prosesör olarak
Line 6 Pocket POD - Gitar Prosesör
Vox StompLab 2G - Gitar Prosesör
DigiTech RP70 - Gitar Prosesör
DigiTech RP90 - Gitar Prosesör

Elektro gitar için tavsiyelerinizi gerçekten beğendim. Özellikle Schecter metal için biçilmiş kaptan bence. Ancak ben Metallica işine fazla gireceğimi sanmıyorum. Çünkü elim her ne kadar hızlı olsa bile metal soloları daha zor. Bu arada 20. perdeden bend yapma işine değinmişsiniz. Klasik gitarımda 18. perdeden bend yapıyorum bence çok fantezik bir ses çıkıyor:D Birde babam zamanında metalci olduğu için ona mutlaka bir Unforgiven çalacağım. Çalmazsam alın çarpın beni burada:D

Ses sisteminin kalitesi konusunda şüphem var biraz. Mesela üstünde baya ayar var rock klasik pop vocal faded gibi ama dediğim gibi eski ve bu '' Ayva '' olarak telafuz edilen markanın bozulması benim için büyük korku.

Gece oldu saçmaladım gene. Eğer İron Maiden tonlarına yaklaşıyorsanız eğer cidden bu prosesör büyük nimet. Bu arada gitarı Ankara Meşrutiyet Caddesi nden almayı düşünüyorum. Orada iki tane Dore mağazası var. Oradan alırım diye düşünüyorum. Vox Stomplam G2 yi çok beğendim hani. Line 6 düşünürdüm ancak ses bankası olayı bana karmaşık geldi. Bu arada tabletimi ses sistemine bağladım. Öyle aşırı bir kalite yoktu tabletin hoparlörü ile aynı gibi. Ancak ses acayip düşüktü. Normalde bu alet kaset çalarken çeyreğini açtırtmaz iken en sonda ses zor duyuldu. Bu tabletin verdiği ses gücündendir değil mi? Eğer prosesör aldığımda aynı şey ile karşılaşırsam büyük sorun olur cidden:(

Gitar konusuna gelince dediğiniz gibi LTD ve Schecter ler iyi ama biraz daha sert müziğe değil de SG gibi orta yollu bir gitar arıyorum. Slash tonları, Metallica olarak bir süre takılırım. Bilirsiniz Saul Hudson buluesvari sololar atıyor. Hem onu hem onu atmak istiyorum hani. Epiphone G400 nasıldır?

DigiTech RP 90 na bütçem yetmiyor. Digitech RP70 ise beğendim ancak şüphelerim var. Line 6 da ise ses bankası olayından kıllandım. Mesela şarkı çalarken clean tonuna birden geçemem. Normalde ayağım ile döndürür hallederim ya da switch vardır:D Ancak Line 6 da bunu yapabileceğimi sanmıyorum onun dışında ses bankası karışık geldi. Vox Stomplap cidden hoş görünüyor tam olarak incelemelerini izlemedim.

Kafamda şu belirdi şimdi:

Epiphone G400 elektro gitar ve prosesör. Prosesör hakkında bir kararım yok:( Bu arada cidden çok teşekkür ederim size.
Bu arada LTD lere veya Schecter lere dibim düşüyor ancak dediğim gibi tonları sert. Guns n Roses çalamam mesela. Benim için clean tonu da önemli bu arada.

Bu arada Vox ta sanırım wah da var. Ancak wah pedalları çok pahalı hani en kötüsü 300 lira bu alete nasıl koymuşlar:D Vallaha helal olsun:)

Fiyatına bakılacak olursa o wah pedalından çok büyük bir beklentiniz olmasın ama yine de hiç olmamasından iyidir. Gitar tonuna gelirsek ton karakterini belirleyen ilk ve en önemli etken manyetiktir. Sonra az da olsa ağaç cinsi ve en önemlisi kullanılan ekipman. Prosesör üzerinden bir amfi modellemesi ayarladığınızda Schecter gitarla bile Fender tonlarına yaklaşabilirsiniz. Eskisi gibi değil artık teknoloji çok ilerledi. Öyle ki klasik gitara mobil manyetik takıp elektro gibi çalabiliyorsunuz. Gitarı seçerken malzeme kalitesine dikkat etmek gerek bir de hangi model hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin. Sevdiğiniz model sizi teşvik eder. Epiphone G400 de güzel. Bu modele alternatif olarak şunu;SGR by Schecter S1 - Elektro Gitar verebilirim. Gerçekten çok hoş. Tabi insanın önce bir eline alıp çalması gerek ama görüntüsü çok iyi SGR gitarların. Bu link attığım sitede ses kayıtları var clean tonları oldukça başarılı.

Ses sistemine ya da müzik setine prosesör bağlayınca genelde ses çıkışı normal cihazlardan çok daha yüksek oluyor. Ben müzik setinin sesini epey bir kısıyorum sonra ses düzeyini prosesörden ayarlıyorum. O konuda endişeniz olmasın.

Digitech RP 50 kullanmıştım o nedenle ses bankası olarak diğerlerine göre biraz daha zengin olabileceğini düşünüyorum. Tonlar arası geçişi istediğiniz gibi. VOX için adaptör sorunu varmış sanırım almaya karar verdiğinizde mutlaka sorun bir şekilde temin ederler.

Kısaca hepsini mutlaka deneyip kullanıcı incelemelerini okuyup videosunu izleyip öyle alın.

Son düzenleme:
Fiyatına bakılacak olursa o wah pedalından çok büyük bir beklentiniz olmasın ama yine de hiç olmamasından iyidir. Gitar tonuna gelirsek ton karakterini belirleyen ilk ve en önemli etken manyetiktir. Sonra az da olsa ağaç cinsi ve en önemlisi kullanılan ekipman. Prosesör üzerinden bir amfi modellemesi ayarladığınızda Schecter gitarla bile Fender tonlarına yaklaşabilirsiniz. Eskisi gibi değil artık teknoloji çok ilerledi. Öyle ki klasik gitara mobil manyetik takıp elektro gibi çalabiliyorsunuz. Gitarı seçerken malzeme kalitesine dikkat etmek gerek bir de hangi model hoşunuza gidiyorsa onu tercih edin. Sevdiğiniz model sizi teşvik eder. Epiphone G400 de güzel. Bu modele alternatif olarak şunu;SGR by Schecter S1 - Elektro Gitar verebilirim. Gerçekten çok hoş. Tabi insanın önce bir eline alıp çalması gerek ama görüntüsü çok iyi SGR gitarların. Bu link attığım sitede ses kayıtları var clean tonları oldukça başarılı.

Ses sistemine ya da müzik setine prosesör bağlayınca genelde ses çıkışı normal cihazlardan çok daha yüksek oluyor. Ben müzik setinin sesini epey bir kısıyorum sonra ses düzeyini prosesörden ayarlıyorum. O konuda endişeniz olmasın.

Digitech RP 50 kullanmıştım o nedenle ses bankası olarak diğerlerine göre biraz daha zengin olabileceğini düşünüyorum. Tonlar arası geçişi istediğiniz gibi. VOX için adaptör sorunu varmış sanırım almaya karar verdiğinizde mutlaka sorun bir şekilde temin ederler.

Kısaca hepsini mutlaka deneyip kullanıcı incelemelerini okuyup videosunu izleyip öyle alın.

Siz aslansınız! Bu saatte cevap verdiniz ya, çok teşekkür ederim. Bu arada iyice araştırdım ve şunlardan birini seçeceğim. Liste sadece Epiphone ve Schecter den oluşuyor:D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Epiphone SG Ebony ( Epiphone G400 Pro )
Epiphone G-400 Pro Ebony Elektro Gitar Elektro Gitarlar Epiphone EGGPEBNH1
Gövde: Maun
Sap: Maun
Klavye: Gülağacı
Perdeler: 22
Klavye İşlemesi: Trapezoid
Eşik Genişliği: 1.68 inç
Skala: 630mm 24.75" inç
Manyetikler: Alnico Classic, Alnico Classic Plus
Kontroller : 2 vol, 2 tone, 3 yollu switch
Köprü: LockTone Tune-O-Matic ,Stopbar
Akort Burguları: Wilkinson Vintage Series
Renk: Siyah
Aksam: Nikel
Görselleri:

Fiyat: 1281 TL taksit, 1154 TL peşin
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Schecter Omen 6 Elektro Gitar
Schecter Omen 6 Elektro Gitar Elektro Gitarlar Schecter
Gövde: Ihlamur
Sap: Akçaağaç
Klavye: Gülağacı
Perde Sayısı: 24
Tel Uzunluğu: 648 mm
Manyetikler: Schecter Diamond Plus (Omen) Humbucker x 2
Kontroller: 3 pozisyon switch, Volume/Tone
Köprü: Thru Body (teller gövde içinden geçer)
Akort Mekanizması: Schecter Siyah
Renk: Siyah, Elektrik Mavi, Beyaz, Ceviz
Görselleri:
Fiyat: 1314 TL taksit, 1182 TL peşin
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Epiphone Les Paul Standard
Epiphone Les Paul Standard Cardinal Red Elektro Gitar Elektro Gitarlar Epiphone ENSRCCH1
Gövde: Maun (Mahogany)
Üst Kapak: Akçaağaç (Maple)
Sap: Maun (Mahogany)
Tuşe: Gülağacı (Rosewood)
Perde: 22 perde
Burgular: Grover®
Köprü: Locking Tune-O-Matic Stopbar
Manyetikler: Alnico Classic™ humbuckers
Kontroller: 2 volume, 2 ton, 3 yol switch
Görseller:
1492 TL taksit, 1343 TL peşin
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Schecter C6 Plus
Schecter C-6 Plus Charcoal Burst Elektro Gitar Elektro Gitarlar Schecter
Schecter C-6 Plus Charcoal Burst Elektro Gitar
Renk: Charcoal Burst (CB)
Gövde: Basswood (Ihlamur Ağacı)
Klavye: Rosewood (Gülağacı)
Ölçek: 25.5'' (648 mm)
Klavye Yarıçapı: 14'' (355 mm)
Kalınlık: @ 1st Fret- .787” (20mm)/ @ 12th Fret- .866” (22mm)
Köprü Manyetiği: Schecter Diamond Plus
Kontroller: Volume/Tone/3-Way Switch
Köprü: Tune-O-Matic w/ String Thru Body
Potans: Metal Knurled w/ Set Screw
Ön Gövde: Quilted Maple Image
Boyun: Maple (Akçaağaç)
Inlay: 4mm Dots
Perdeler: 24 X-Jumbo
Nut: Graphite
Nut Width: 1.653” (42mm)
Sap Ayarı Çubuğu: 2-Way Adjustable Rod w/ 5/32” (4mm) Allen Nut
Boyun Manyetiği: Schecter Diamond Plus
Tunerlar: Schecter
Strings: Ernie Ball Regular Slinky #2221 (.010-.046)
Görseller:

1169TL taksit 1052 TL peşin
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Epiphone Les Paul Studio
Epiphone Les Paul Studio Alpine White Elektro Gitar
Genel Özellikler
Klasik Maun Les Paul Tasarımı
Hafif yapısal tasarım
Açık Bobinli Alnico Classic™ humbuckers
Teknik Özellikler
Gövde: Maun
Neck: Hand-set, Maun
Genişlik: 24.75”
Klavye: Gül Ağacı
Klavye İşaretleri: Nokta
Nut Genişliği: 1.68”
Manyetikler (Pickup): Klasik Humbuckers
Tipik Ağırlık (+/- 5%): 8.8 lbs
Teller: D’Addario® 10, 13, 17, 26, 36
Görseller:
1109 TL taksit, 998 TL peşin

Aslında arkadaşımda 2000 TL civarı bir PRS vardı. Metal core çaldığı için yeni bir şey alacaktı söylesem 1500 e bana verir mi acaba? :D

Kısaca bu gitarlar arasında kaldım hocam. Bu arada kalın sap ile aram iyidir. Bir arkadaşın klasik gitarının ilk perdelerin olduğu kısım ince, gerisi kalın. Hatta 9 civarı baya baya kütük gibi hani. Ağacı kütük şeklinde koyup bir şekillendirmişsin gibi. Neyse, denedim 9. perdeden falan baya rahat bare basılıyor. Hız konusunu da denedim gitarda biraz hız yaptım falan. Kalın sapla aram iyi:) Sghecter lerin sapı da Epiphone lerin sapı da biraz kalın olur. Bu arada kusura bakma G400 demişim G400 Pro olacaktı. Birde eskı ile çalmak istiyorum biraz da ondan les paul beni korkutuyor. 4 kilo gitar sonuçta. Onu kilitli askı dışında askı taşımaz:D

Hocam kısaca özetlemek isterse. Metallica çalarken almak istediğim ton bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Guns N Roses çalarken almak istediğim ton bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alabileceğim gitarlar da şunlar:
Epiphone Les Paul Studio

Epiphone Les Paul Standard

Epiphone G-400 Pro

Schecter Omen 6

Schecter C6 plus

Prosesör hakkında pek fikrim yok açıkçası. Ben ses bankasından çok elimde ayarlayabileceğim bir şey istiyorum. Aynı zamanda kayıt yapmak. Ancak gerekirse de ses bankası olsun istiyorum. Küçük olmasın, rahat ayarlayım istiyorum. Tavsiyeniz nelerdir? Konuyu özetledim tamam dır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı