Öncelikle alacağın ekipman, 2. el bile olsa bütçenizi biraz arttırmayı tavsiye ederim.
Bulunduğunuz yerdeki bu işlerle uğraşan insanları iyi bir şekilde araştırmanizi tavsiye ederim. Eğer kötü bir eğitmene denk gelirseniz, hem zamanınızı hem de paranızı kaybedersiniz. İki akor gösterip ritim atmak dışında bir şey öğretmekten aciz çok kişi gördüm. Bu yüzden sıkı bir araştırma yapmalısınız. Bana kalırsa eğitim alın. İlerledikçe yavaş yavaş kendi kendinize bir şeyler katmaya başlayacaksınız. Belli bir seviyeye gelince uçsuz bucaksız bir armoni konuları baş gösterecek. Her gelişmek için adım attığınızda üstünüzde daha büyük bir sorumluluk olacak. İyi bir İngilizceniz varsa yabancıların çektiği ders videoları size çok ciddi bir ilerleme sağlayacaktır.(Özellikle ileri düzey sayılacak armoni konularında) Yani evde öğrenme aşamaları bu tarz vs. olur. Ama dediğim gibi önce ders almanızı tavsiye ederim. Bu işte en önemli nokta "meraktır". Merak etmeden başaramazsınız. Heves olup olmadığını biz bilemeyiz. Ama şunu söyleyebilirim ki oldukça iyi bir yere gelmeyi planlıyorsanız, çok ciddi bir sorumluluk altına gireceksiniz.