Elektro gitara başlayacağım, önerileriniz nelerdir?

LarryB

Kilopat
Daha fazla  
Daha öncesinden hiçbir müzik deneyimim yok, o yüzden hem ekipman yönünden hem de öğrenmemi kolaştırcak her türlü tavsiyeye açığım. Başlıca çalmak istediğim müzik türleri rock ve jazz. Sanırım her şeyi çalabileceğim bir gitar başlangıç için en iyisi olurdu fakat öyle bir gitar var mı, ne kadara patlar onu da bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir? Umarım ikinci ele sıcak bakıyorsunuzdur. Ayrıca amfi alacak mısınız? Alacaksanız bütçeye onu da ekleyin.

Evet amfi almak istiyorum doğruyu söylemek gerekirse. Gerçe amfi almama gibi bir şansim var mı bilmiyorum doğrusu. Onun dışında araştırırken pedal denen şeye denk geldim ki o da baya tuzluymuş. Bütçem 4000 tl civarı.
Bu pedal benim gibi acemilere gerekir mi?
İkinci ele pek sıcak bakmıyorum doğrusu. Geçmişteki deneyimlerim soğuttu diyelim.

Amfi almama şansınız var, bilgisayara bağlayabilirsiniz. Pedala ise başlangıçta gerek yok. Bütçeniz gayet yeterli. Şu tarz ekipmanlar alınabilir:
Gitar konusunda, hem jazz hem de rock türlerinde iyi ses veren gitar bulmak çok zor. Ağırlığınıza göre aşağıdakiler arasından seçim yapabilirsiniz.

Rock:
Ortası:
Jazz:

Kişisel fikrim ilk attığım gitarı almanız yönünde. Rock türevlerinde harika bir performans verecektir, Jazz'da da çok üzmeyecektir.

Amfi almama şansınız var, bilgisayara bağlayabilirsiniz. Pedala ise başlangıçta gerek yok. Bütçeniz gayet yeterli. Şu tarz ekipmanlar alınabilir:
Gitar konusunda, hem jazz hem de rock türlerinde iyi ses veren gitar bulmak çok zor. Ağırlığınıza göre aşağıdakiler arasından seçim yapabilirsiniz.

Rock:
Ortası:
Jazz:

Kişisel fikrim ilk attığım gitarı almanız yönünde. Rock türevlerinde harika bir performans verecektir, Jazz'da da çok üzmeyecektir.
Çok teşekkür ederim.
Başlarda ucuz, giriş seviyesi bir şeyler almanı tavsiye ederim. Keman çalıyorum ben de 3-4 arkadaşım bıraktı kemanı 500-600 liralık almalarına rağmen. Seversen elindekini satar daha iyisini alırsın.
Piyasa bozuk bildiğiniz gibi, araştırınca fiyatların yüksek olduğunu anlarsınız. Ayrıca ben sonuna kadar çalmak istiyorum. Yıllardır her türden müzik günde saatlerce dinliyorum ve içimde hep bir boşluk vardı dinlediğim şeylere bir şey katamadığımdan dolayı. O yüzden ayıra bildiğim kadar para ayırdım bir öğrenci olarak. Tavsiye için sağolun yinede :)

Bu arada, şöyle küçük bir uyarı yapayım: Attığım ilk gitarda floyd rose köprü sistemi var. Bu sistemde tel değiştirmek biraz daha zordur. Tel değişimini (ve duruma bağlı entonasyon ayarını) en başta bir müzik markette yaptırmanız daha iyi olabilir. Onlar yaparken izlerseniz siz de öğrenip kendiniz yapabilecek seviyeye gelebilirsiniz.

İnsanların aksine ben çok ucuz ve 2. el ürünlere yönelmeni tavsiye etmeyeceğim ancak amfi yerine ses kartına yönelmen gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca gitar olarak - her ne kadar memnun olanı da çok olsa da - Cort markasından uzak durmanı tavsiye ederim. Beni seçeneklerle hiç uğraştırma zaten hem rock hem de jazz gibi çok geniş bir skala da çalmayı düşünüyorum. Olabildiğince ortalama ama aynı zamanda F/P ürünü bir şey ve entonasyon vb. gibi problemleri olmayan bir şey olsun diyorsan Epiphone'un Les Paul modellerine bakabilirsin. Hatta şu anda 2600 TL civarlarında olan 'Epiphone Slash AFD Les Paul Special II' modelini önereceğim. 2 tane humbucker manyetiği ile kayda değer bir sert ton performansı verirken aynı zamanda gitarın tasarımı gereği yumuşak tonlara da oldukça uygun ve sustaini de tatmin eder seviyede. Ses kartı konusunda Focusrite Scarlett ve Roland gibi markaların iyi markalar olduğunu bilmekle birlikte piyasaya son 1-2 yılda epey uzak kaldığımdan dolayı net bir öneride bulunamayacağım. Ancak bütçen limitlerinde gayet iyi bir ses kartı bulup ekipmanını oluşturabileceğini düşünüyorum.

Ek olarak pedalı başlangıç seviyesi için önermem. Ayrıca gitar al-sat yapmak da kolay olmadığından dolayı 'Ben biraz çalayım, 2 gün sonra satar daha iyisini alırım.' düşüncesinde olmak da çok sağlıklı değil. Zaten mevcut gitarınız ve ses kartı/amfiniz ile en azından 1-1, 5 yıl kadar geçireceksiniz. Bu durumda zırt pırt satmaya çalışmak ve buna vakit ayırmak mantıklı olmayacaktır.

Son düzenleme:
İnsanların aksine ben çok ucuz ve 2. el ürünlere yönelmeni tavsiye etmeyeceğim ancak amfi yerine ses kartına yönelmen gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca gitar olarak - her ne kadar memnun olanı da çok olsa da - Cort markasından uzak durmanı tavsiye ederim. Beni seçeneklerle hiç uğraştırma zaten hem rock hem de jazz gibi çok geniş bir skalada çalmayı düşünüyorum. Olabildiğince ortalama ama aynı zamanda f/p ürünü bir şey olsun ve entonasyon vb. gibi problemleri olmayan bir şey olsun diyorsan Epiphone'un Les Paul modellerine bakabilirsin. Hatta şu anda 2600 TL civarlarında olan 'Epiphone Slah AFD Les Paul Special II' modelini önereceğim. 2 tane humbucker manyetiği ile kayda değer bir sert ton performansı verirken aynı zamanda gitarın tasarımı gereği yumuşak tonlara da oldukça uygun ve sustaini de tatmin eder seviyede. Ses kartı konusunda Focusrite Scarlett ve Roland gibi markaların iyi markalar olduğunu bilmekle birlikte piyasaya son 1-2 yılda epey uzak kaldığımdan dolayı net bir öneride bulunamayacağım. Ancak bütçen limitlerinde gayet iyi bir ses kartı bulup ekipmanını oluşturabileceğini düşünüyorum.

Ek olarak pedalı başlangıç seviyesi için önermem. Ayrıca gitar al-sat yapmak da kolay olmadığından dolayı 'Ben biraz çalayım, 2 gün sonra satar daha iyisini alırım.' düşüncesinde olmak da çok sağlıklı değil. Zaten mevcut gitarınız ve ses kartı/amfiniz ile en azından 1-1,5 yıl kadar geçireceksiniz. Bu durumda zırt pırt satmaya çalışmak ve buna vakit ayırmak mantıklı olmayacaktır.
Ses kartının amfiye kıyasla avantajarı ve dezavantajları nelerdir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı