Elektro gitara nasıl başlanır?

Ezraelly

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Başlıkta da yazdığım gibi elektro gitara başlamak istiyorum. Müzikle olan ilişkim dinlemekten öteye gitmiyor. Sanırım önce klasik gitar falan öğrenmek daha iyi olurdu ama klasik gitar pek ilgimi çekmiyor. Yaşadığım il küçük olduğundan ders verebilecek birisi olduğunu düşünmüyorum.
Başlangıç için gerekli ekipmanlar nelerdir? F/P olanları nereden temin edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
F/P değil; sizin başlangıç seviyesi gitara ihtiyacınız var.
Kaliteli bir şeyin kalitesini fark edemezsiniz ve bu size hiç bir şey katmaz.
Misal: Gitarda Kaliteli manyetik olsa, henüz düzgün ve entonanslı sesler üretemeyeceğinizden dolayı size hiç bir fayda sağlamaz.
Squier, Jackson, İbanez, Kozmos gitarların sabit/ vintage köprülü başlangıç seviye gitarlarına bakabilirsiniz. Yanına Analog iki kanalbir amfi alın. Dijital amfikullanmayın. Size uygun değiller.

Enstrüman çalmaya kendi başınıza başlamak; sadece hatalar üretip onları kalıcı hale getirmenize fayda sağlar. O yüzden ders alın. Belediyelerin halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar olur.

F/P değil; sizin başlangıç seviyesi gitara ihtiyacınız var.
Kaliteli bir şeyin kalitesini fark edemezsiniz ve bu size hiç bir şey katmaz.
Misal: Gitarda Kaliteli manyetik olsa, henüz düzgün ve entonanslı sesler üretemeyeceğinizden dolayı size hiç bir fayda sağlamaz.
Squier, Jackson, İbanez, Kozmos gitarların sabit/ vintage köprülü başlangıç seviye gitarlarına bakabilirsiniz. Yanına Analog iki kanalbir amfi alın. Dijital amfikullanmayın. Size uygun değiller.

Enstrüman çalmaya kendi başınıza başlamak; sadece hatalar üretip onları kalıcı hale getirmenize fayda sağlar. O yüzden ders alın. Belediyelerin halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar olur.
F/P yazma kastım bütçe belirtemediğimden ve çok yükseğe çıkamayacağımdandı. Normalde Halk Eğitim merkezine gider sorardım ama kapanmış galiba.

F/P yazma kastım bütçe belirtemediğimden ve çok yükseğe çıkamayacağımdandı. Normalde Halk Eğitim merkezine gider sorardım ama kapanmış galiba.

Dostum kendi kendine de öğrenebilirsin ancak gayret göstermen lazım. İnternette zibilyon tane kaynak var, iyi olanları sana şöyle bir listeleyeyim; Mali Akpolat, Gökhan Büyükkara, Cenk Taner Dönmez, Onur Narin, Cem GO'nden. İngilizce biliyorsan; Brandon Deon, Music is Win, Lucas Brar. Bu isimlerden özellikle Mali ve Gökhan abiyi kesinlikle takip etmelisin. Tab kullanmamalısın, kulaktan çıkarmalısın şarkıları. Gam öğrenmelisin, Mali abinin 30TL'ye üyeliği var YouTube'da, her şeyi anlatıyor adam o videolarda.

Gitar olarak SX Vintage Series bakabilirsin ya da Squier Sonic/Affinity alabilirsin. Amfiyi hemen almana gerek yok ilk 3 ay sadece kafa şişirirsin, öğrendiğin ilk 3 ay boyunca paranı biriktirir ailenin yardımıyla bir Marshall MG10 veya Orange Crush 12 alırsın herkes mutlu olur. Amfini ikinci el al mutlaka kendini zorlama. Gitarını Zuhal ya da Dore müzikten alabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı