özellikle merak ettiğim bir konu bir grup ile çalışmanın müzik teorisi açısından ne kadar bilgi gerektirdiği şimdilik backing trackler üzerinde dolaşırken bir sorunum yok ancak ileride grupla çalışmak istediğimde nasıl sorunlar yaşayabilirim gibi sorular benim kafamı çok karıştırıyor.
Eğer blues seviyorsanız; B.B king in katacağı hiç bir şey olmayacaktır. Artık çok demode.
S.R.V ömrünü tek bir gam ile geçirmiş bir Blues gitaristidir. Ancak yine de çok örnek alınan bir gitarist.
Bu kulvara Robben FORD' u tavsiye ederim. Blues / jazz armonisini en başarılı şekilde harmanlayan gitarist olarak görüyorum. Ayrıca blues içinde bir çok yaratıcı modülasyon öğrenebilirsiniz.
Andy Timmons dinlemesem de, yaratıcı bulduğum bir gitarist.
Alt yapı üstüne çalışmak ya da şarkıya eşlik ederek çalışmak yapılabilecek en kötü hatadır. Zamanlama, tempo hatalarınızı kaçırsanız dahi fark edemezsiniz. Bir orkestra ile çalıştığınızda bunların hepsi gün yüzüne çıkar.
Eğer tempo ile çalışma alışkanlığınız yok ise, gruplar ile çalıştığınızda metronom uyumunuz olmaz. Vurgularınız hatalı ise; doğru ritmde çalsanız dahi dağınık ve salaş duyulursunuz.
O sebeple metronom duyarak değil, tempo tutarak çalmaya alışmanız gerekiyor. Metronom duyarak çalanlar sadece klasik müzik orkestralarıdır. Tempo tutmaları yasaktır çünkü gürültü olur.
Sahnede / grupta kimse sizin kulağınıza metromom vermeyecek. Kick vuruşları ile temponuzu eşitleyeceksiniz. Tekrar ediyorum; duyarak değil. Ayak temposu yapın.Ve alışkanlık haline getirin. Bu sizin vurgularınızı kuvetlendirir. Nota sürelerini bölme ve uyma hissiyatınız için çok önemlidir.