Bu kablo nasıldır? Ayrıca şu kabloyla tam olarak farkı nedir?İlk olarak her iki ucu TS bağlantı olan (Tip Sleeve) 1/4 inch Phone Jack diye tabir ettiğimiz bir gitar kablosu al. Bütçene göre envai çeşit bulursun. En ucuzunu alma çok can sıkar 80-100 liraya falan eli yüzü düzgün kablolar var.
Gitarını amfiye ve ses kartı aldığında ses kartına, D.I. Box'a aklına ne gelirse bununla bağlayacaksın.
Şimdi heveslisin tabi gitar ilk geldiğinde hemen bilgisayara bağlamak isteyeceksin o zaman şuna ihtiyacın var. Bunun adı da 1/4 inch to 1/8 inch adaptör. Elin havya tutuyorsa kablo biçiminde kendin de yapabilirsin 1/4TS bağlantı 1/8TRS'e bağlanacak Yani artı artıya, eksi ve toprak eksiye bağlanacak.
Linkleri sadece örnek olsun diye attım sen bütçene uygun olanları alırsın.
Kargodan gelmesini beklediğim bir elektro gitarım var. Yanında herhangi bir kablo gelir mi hiçbir bilgim yok ve amfim de yok. İlk başta bilgisayara bağlayacağım. Sonrasında ses kartı almayı düşünüyorum. Nasıl bir kablo almalıyım?
Kafam cidden çok karışık. Discord kullanıyor musunuz? Birkaç soru sormam gerekebilir.Tüh bak görüyor musun tam bir genci gitardan soğutacakken hızır gibi yetiştin yine engel oldun ya alacağın olsun senin.
O amfi aldırdığın çocuklar bel fıtığı olunca kulakların çok çınlar haberin olsun.
Hiç bana gitar tonuyla falan gelme 10w tranzistörlü amfi tavsiye ediyorsun zaten neyin havası bu anlamadım. Tak işte ses kartına bilgisayara mis gibi çal nedir yani bu uhrevi gitar tonu havaları.
Hadi bana gitardan anlamıyorsun falan dedin yuttuk söz gümüşse sükut altındır dedik.
Bu bey amca da mı anlamıyor gitardan gitmiş utanmadan bir de ipad'e falan bağlamış.
Pratiklik önemli pratiklik, yıl olmuş 2020.
@Nefrioble kardeşim bu yazdıklarım seni bağlamaz sen zaten kararını vermişsin umarım güzel günlerde çalarsın gitarını fikrini değiştirmek için falan yazmadım bunları @Single_factor'e latife ettim sadece.
Sen hakkını kaybettin amfici oldun başımızaKafam cidden çok karışık. Discord kullanıyor musunuz? Birkaç soru sormam gerekebilir.
Hmm. Yani şöyle bir şey den bahsediyorsun sanırım.Bu bey amca da mı anlamıyor gitardan gitmiş utanmadan bir de ipad'e falan bağlamış.
Ya, var ya neyse bir şey demeyeceğim sana alacağın olsun.Hmm. Yani şöyle bir şey den bahsediyorsun sanırım.
Bu sistemi ve bahsettiğin diğer tüm ses kartı da barındıran Plug-in VST lerin tamamını çok iyi biliyor ve kullanıyorum.
Şu, benim son 5 yıldır sahnede kullandığım setup. Gitar Ipad
e bağlı. içindeki efektleri kotrol etmek için de bir foot midi controller var. Amfi sadece monitör işlevi görüyor normalde Ipad i direk mixera gönderirim. Sahne önü monitörlerinden kendimi duyarım.
Eki Görüntüle 757940
Sahnelerde sadece Ipad ile çalıyorum. Arkada Cihazı görebilirsin.