Elektro gitarın tone tuşunda sorun olduğu nasıl anlaşılır?

832633

Femtopat
Merhaba, iki hafta önce bir elektrogitar aldım ancak özel işlerden dolayı yeni açtım. Gitarı amfiye taktım ve amfinin tuşunu çevirdim. Sonra gitarın tone tuşunu çevirmeme rağmen sesinde ne bir kalınlaşma ne de başka bir değişiklik oldu. Bu durumun nedeni amfiden mi kaynaklanıyor, yoksa gitarın tone tuşuna lehim mi yapılması gerekiyor?

Merhaba, iki hafta önce bir elektrogitar aldım ancak özel işlerden dolayı yeni açtım. Gitarı amfiye taktım ve amfinin tuşunu çevirdim. Sonra gitarın tone tuşunu çevirmeme rağmen sesinde ne bir kalınlaşma ne de başka bir değişiklik oldu. Bu durumun nedeni amfiden mi kaynaklanıyor, yoksa gitarın tone tuşuna lehim mi yapılması gerekiyor?
"Tone" kalınlaşma yapmaz. Bir eq gibi tiz - bass frekansları arttırır ya da azaltır.

Çok teşekkürler yazdığın için. Peki nasıl kalınlaştırabilirim kalınlaştırmadan kastım örneğin rock tarzı gibi mesela.
Siz yeni başladığınız için kafanız karışık. Ton gitardan değil amfiden çıkar. Çalacağınız tarz ile gitarın bir ilişkisi yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı