Elektrogitar çalmaya başlayacak kişiye tavsiyeler

Quewer

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2020
Mesajlar
1.007
Makaleler
2
Çözümler
8
Selam. 7 senedir piyano çalıyorum ve artık pek ilgimi çekmiyor, arada bir çalmak istiyorum sadece. Ben de kendi başıma bağlama çalmaya başladım ve kulaktan bildiğim parçaların notalarını çıkarıp çalabildiğimi fark ettim, çalmak çok zevkli geldi açıkçası. Ben de bu sebeplerden ötürü yeni bir telli çalgı öğrenmek istiyorum ve aklımda gitar çalmak var. Ancak hangi gitar türünü seçmeliyim bilmiyorum, dinlediğim müziklerden olsa gerek elektrogitar çok hoşuma gidiyor ve alıp çalmayı öğrenmek istiyorum. Elektrogitar hakkındaysa bazı sorularım olacak, yardımcı olursanız sevinirim:

Öncelikle amfi olmadan çalabilir miyim onu merak ediyorum; amfi tam olarak nedir, boyutu ne kadardır, ses seviyesi nasıldır ve istediğim yere taşıyabilir miyim? Bunları merak ediyorum. İkinci olarak çalmayı öğrenme konusunda internetten izlediğim videolar yeterli olur mu? Yoksa bir öğretmenle birlikte öğrenmem daha mı iyi olur? Bunu da merak ediyorum. Son olarak işimi görecek kadar uygun fiyatlı bir amfi ve elektrogitar toplam ne kadara mal olur onu da merak ediyorum, gitar ve amfi önerileriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca diğer tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi de benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum, teşekkür ederim^^
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Amfi çalmanın tek yolu ses kartına bağlayıp bilgisayar üzerinden kullanmak olur. Her iki türlü de müstakil evde oturmuyorsan kulaklıkla çalacaksın. Şu an sıfır gitarların fiyatları çok pahalı bence. İkinci el almanı tavsiye ederim. Bir hevesle alıp çalamayıp satmak isteyen çok kişi var. Aynı şehirden alacaksan alacağın kişi ile beraber bir luthier'e git orada sağına soluna baktır kafan rahat olur. Hem tellerini yeniletir bakım ihtiyacı varsa onu yaptırırsın. Büyük ihtimalle amfisini de satıyor olabilir. Türkçe bir forum sitesi orada merak ettiğin bir çok sorunun cevabını bulabilirsin. Piyano çalıyorsan nota bilgin de vardır. Gitarın tellerin notalarını, perdelerin hangi notaları temsil ettiğini öğrenirsen daha kolay olabilir. Onun dışında parmak ezgersizi bence yeni başlayanlar için çok önemli. Yavaş metronomda bile olsa parmak egzersizini temiz çalmaya dikkat ederek yapmaya çalış çok etkili oluyor. Ben tabi kendi kendime öğrendim böyle karma karışık bilgiler veriyorum kusura bakma. Daha ayrıntılı bilgileri internette bulabilirsin. "Gitar Dersi" kanalının videoları vardı oradan gitarın üzerindeki notaları öğrenip, parmak egzersizi ve basit akorları çalmakla başlangıcı yapabilirsin. Bir de ek olarak gitarın ön planda olduğu müzikleri dinleyerek sevdiğin şarkıları çalmayı deneyebilirsin. Tabi tarzına göre değişiklik gösterir. Ben mesela RHCP(John Frusciante)'den etkilenerek başladım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı