Elektrogitar ve amfi tavsiyesi

Karokan54

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cpu: Ryzen 7 3700x
Gpu: Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 Super Evo
Anakart: ROG CROSSHAIR VIII FORMULA
Ram: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB 3600Mhz(4x8)
SSD: Adata XPG Gammix S50 1TB
PSU: Corsair HX1200 1200Watt

Mouse: Razer Deathadder V2Pro,
Klavye: Kemove K68
Meslek
Öğrenci
Merhaba,

Elektrogitar çalmaya madison MEG-bk modeli ve boston GF-15 amfisiyle başlamıştım. O dönem yeni başladığım için hem ekipmanımdan hem de tonlardan çok memnun kalamadım, özellikle guns n' roses sololarındaki o tiz, Sustain'i uzun, tonunu yakalayamadım. Şimdi yeni ekipmanlarla tekrar başlamak istiyorum. GPT yardımı ile birkaç oneri aldim ancak gorusunuzu almak istiyorum. (Epiphone standart 60s ve 50s gitarlarinin iyi oldugunu biliyorum ancak daha fiyat olarak uygun alternatif ariyorum.)(40K'ya kadar.)

Aradığım özellikler(yine GPT'nin onerileri uzerine):
  • Manyetik dizilimi: Hh (çift humbucker)
  • Gövde tipi: Les paul.
  • Köprü: Tune-o-matic
  • Klavye ağacı: Rosewood veya laurel.
  • Amfi tarafında ise Marshall karakterli veya modelleme özellikli, ev kullanımına uygun ama ileride sahnede de iş görebilecek bir model.

GPT onerileri sirayla: Epiphone les paul Studio Gold hardware, Epiphone traditional Pro, Schecter solo II, Epiphone sg Special p-90, prs SE santana singlecut, Schecter banshee 6 fr sgr, Schecter C-6 Pro fr, Epiphone sg modern figured, Schecter demon 6 fr, Schecter Omen Elite 6 fr.

Güzel işte, chat GPT size her alternatifi vermiş :)
Bütün bu tipleri siz Guns' n Roses çalacağınız için vermiş. SLASH ın fotoğrafını çekmiş aynı tipte ekipman üretmiş.
Guns şarkısı çalmak için illa "perfectMatch" gerekmez. Her gitar ve amfi ile çalabilirsiniz. LesPaul yerine bir superstrat da kullanabilir, Single manyetik ile de çalabilirsiniz.

Gitar tecrübeniz kaç yıl?

Güzel işte, chat GPT size her alternatifi vermiş :)
Bütün bu tipleri siz Guns' n Roses çalacağınız için vermiş. SLASH ın fotoğrafını çekmiş aynı tipte ekipman üretmiş.
Guns şarkısı çalmak için illa "perfectMatch" gerekmez. Her gitar ve amfi ile çalabilirsiniz. LesPaul yerine bir superstrat da kullanabilir, Single manyetik ile de çalabilirsiniz.

Gitar tecrübeniz kaç yıl?
Doğrudur hocam, gitar tecrübem çok yüksek değil elimin altında hep vardı ancak devamlılık sağlayamadım ekipman kalitesi motivasyonumu kırdığı için, o yüzden ekipman tarafında bana biraz da motivasyon sağlayacak bir set ariyorum. gpt cok oneri sagladi ama insan gorusu benim icin daha onemli, o yuzden bilemedim.

ekipman kalitesi motivasyonumu kırdığı için,
Ekipman kalitesinde bir sorun yok. İhtiyacınızı karşılar. "İyi sese / tona " motivasyonla değil; sabır ve çalışma ile ulaşılır. Tonun % 80 i sizin çalımınız; geri kalan ekipman kalitesidir.

İsterseniz 10.000 $ bir set getirip önünüze koyalım; sadece gürültünüz kaliteli olacaktır.

ekipman kalitesini su an elimde olan amfi ve gitar icin mi dediniz?

Evet. Elinizdekiler yeterli. Boşa para harcamayın.
O zaman gitarda sabitim ancak amfimi net bir sekilde degistirmem lazim. Kisik seste ev ortaminda cok kotu ayrica fena cizirtisi var.

O zaman gitarda sabitim ancak amfimi net bir sekilde degistirmem lazim. Kisik seste ev ortaminda cok kotu ayrica fena cizirtisi var.
"Cızırtı" kısmını anlamak lazım. Çünkü amfiler drive açtığınızda sessiz kalan şeyler değillerdir. dip gürültüsü yaparlarve bu bir sorun değildir. doğaldır. Bir başka amfi de o gürültüyü yapar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı