Elektrogitara alışmak zor mu?

hyperrv

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 5 senedir vakit buldukça kendimce klasik gitar çalıyorum. Çok iyi olmasa da orta seviye Tab ve akor çalabiliyorum. Yakın zamanda da elektrogitar almayı düşünüyorum. Solo çalmak istiyorum. Alışmam ne kadar süremi alır ve zorlanır mıyım? Ayrıca elektro gitarda nasıl kendimi geliştirebilirim?

1 Yıl içerisinde her şarkıyı rahatça çalabilecek kıvama gelirsin. Zaten klasik gitardan geçeceğin için el aşinalığın olacak. Ve tahtası daha ince olduğu için daha kolay nota çalarsın. Tek sıkıntı olacak kısım telleri ince ve keskin olduğundan elin biraz acır ama zamanla alışırsın. Ortalama 1-2 ay içinde gitara alışırsın. 5-6 ayda kıvamı oturtursun.

Merhaba, yaklaşık 5 senedir vakit buldukça kendimce klasik gitar çalıyorum. Çok iyi olmasa da orta seviye Tab ve akor çalabiliyorum. Yakın zamanda da elektrogitar almayı düşünüyorum. Solo çalmak istiyorum. Alışmam ne kadar süremi alır ve zorlanır mıyım? Ayrıca elektro gitarda nasıl kendimi geliştirebilirim?

Bu sorunun net bir cevabı yok tamamen size bağlı. Sürekli çalışın illaki sonuç göreceksiniz.

ne kadar caldigina bagli alisma surecin, ama klasik caldim yazmissin o yuzden alisman acayip zor olmaz.

kendini gelistirmek icin (solo calmak istiyorum demissin o yuzden solo icin yaziyorum) oncelikle kolay sololar ogrenmekle basla, bu sololari yavasca ve metronomla cal. sonra normal hiza kadar gel. sonra daha hizlida calabilirsin. yavas yavas daha orta seviye, sonrada daha zor seviye diye ilerle. bunlari metronomla cal yine yavas-orta-hizli diye ilerleyerek. sonra scale ogrenebilirsin, internette bircok kaynak var ordan en cok begendigini calabilirsin (yine metronomla cal). tekniklere gelecek olursak direkt youtube dan videolarla veya sevdigin muzisyenlerin live nasil caldiklarini izleyerek ogrenebilirsin. ornek olarak vibrato yada pinch harmonic calmak istiyorsun yt de acip izleyip deneyebilirsin. birde sololarda daha iyilesebilmek icin bend calisabilirsin. bu biraz deneme-yanilma olarak ilerliyor yani nasil yapildigina bakip dogru pitch e mi bendledigini calmak istedigin soloyla kiyaslayarak kendin bulmak lazim gibi biraz. parmak egzersizleri vs de yapabilirsin ytden bakarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı