Adody

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS Dual GeForce RTX™ 3060 Ti White OC Edition 8GB GDDR6X
AMD Ryzen™5 5500 Soket AM4 4.2 GHz 19MB 65W 7nm İşlemci
XPG 16GB (2x8GB) Gammix D10 Beyaz DDR4 3200MHz CL16 1.35V PC Ram
Gigabyte B450M K AMD B450 3600 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart
Crucial P3 500gb 3d Nand Nvme Pcıe M.2 Ssd
Excalibur 27'' Curved 200hz
Merhaba dostlar, ben daha önce flüt dışında hiç enstrüman çalmadım ama elektro gitar çalmaya başlamak istiyorum. Bir sürü farklı elektro gitar türü var, videolar izledim ama çok kafa karıştırıcı. Birkaç sorum var:

1- Elektro gitar için sadece amfi yeterli mi?
2- Humbucker manyetik ve single manyetik nedir?
3- Kaç humbuckerlı ve single manyetikli gitar almalıyım? (İzlediğim videolarda şunla bu çalınmaz bunla bu çalınmaz deniyor ne yapmalıyım?)
4- Nasıl bir amfi almalıyım? Bu MARSHALL MG10G 1x6.5'' 10W Combo Elektro Gitar Amfisi Fiyatı, Ãzellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik MaÄazası Tasarımı Ãdülü 2024 ve bu IBANEZ IBZ10GV2-U Elektro Gitar Amfisi Fiyatı, Ãzellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik MaÄazası Tasarımı Ãdülü 2024 güzel gibi sanırım ama birazcık pahalı gibi. Önerileriniz olursa sevinirim.
5- Gitarı ve amfiyi internetten mi almalıyım yoksa fiziksel bir mağazadan mı?
6- Gitar ve amfi aldığımda yardım olmadan (kurs vb.) internetten kendim öğrenebilir miyim? Mesela akor yapabilir miyim amfinin ayarlarını yapabilir miyim?
7- Tremolo kolunun olması bana bir zarar veya fayda sağlar mı?
8- Gitarda kullanılan malzemenin önemi nedir? Hangi malzemeye sahip gitar almalıyım?

Gitar ve amfi önerileriniz olursa sevinirim. Tercihen siyah ve aşağıda belirttiğim kasa şekline sahip gitar olursa çok sevinirim.
Ve dostlar aşağıdaki gitarlar nasıl yeni başlayan birisi için iyi midir?

Not: Metallica'nın tarzı hoşuma gidiyor.
Not: 2. el gitar istemiyorum.

Bunlarda hoşuma giden gitarlar:

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Yeterli.
2- Single manyetik, titreşimi elektrik dalgalarına dönüştüren aygıt. Humbucker ise; iki tane single manyetiğin paralel bağlanmış hali. Bu şekilde daha az gürültü çıkarıyor.
3- İzledğiniz videolarda verilen bilgiler hatalı. Her manyetik ile her şeyi çalarsınız. Yeni başlıyorsunuz zaten bu meseleye hiç takılmayın.
4- ikisi de işinizi görür.
5- Bilinir marklar ve mağazalardan alırsanız internette sorun yaşamazsınız.
6- Başlangıçta bir süre ders alın. Kendi başınıza ancak hatalarınızı geliştirirsiniz.
7- Hiç bir faydası yok size.
8- Malzemeyi kafanıza takmayın. Sabit köprülü ya da vintage tremololu (strat tipi gitarlarda olur.) gitar alın. Floydrose köprüden uzak durun.

Alta eklediğiniz iki gitar da birbirinin aynısı. Diğerinde Pickguard mevcut. Hangisini beğendiyseniz onu alın. İkisi de işinizi görecektir.

Merhaba, ne aldınız ne yaptınız? Merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…