Elektromanyetizma ile hava savunma birlikte kullanılabilir mi?

Fikir aklımdayken bu sahneyi hiç düşünmedim bu filmi tekrar izlemem lazım sesler hoşuma gitti.
Sonradan mobil olma konusunda sıkıntı çekeceğini fark ettim ama yakın zamanlarda gördüğüm kadarıyla nükleer piller var. Aşırı güç üretebilecek bir pil ile aktif kullanılabilir.

Bu silahların uzayda kullanılma ihtimali yüksek duruyor.

Yani sabit bir enerji sistemi ile çalışacaksa zaten verimsiz kalır çünkü yeri belli olunca açık hedef konumuna düşer. Ayrıca menzil sorunu oluşur. Bu da harcadığı enerjinin getirdiği faydaya oranını düşürür. E sonra da vazgeçilir bu fikirden haliyle. Yani özellikle günümüzde enerji zaten bir sorunken bu kadar büyük bir enerji harcamak pek mantıklı gelmeyebilir haliyle.
Sonradan mobil olma konusunda sıkıntı çekeceğini fark ettim ama yakın zamanlarda gördüğüm kadarıyla nükleer piller var. Aşırı güç üretebilecek bir pil ile aktif kullanılabilir.
Mutlaka nükleer güç olacak tabii. Fakat bu kadar büyük bir enerjiyi yaratacak kaynağın fiziksel boyutları, silahın etkinliğini ve mobilitesini aşırı düşürür. Almanların Gustav topu gibi düşün. Tamam çok güçlü fakat çok büyük yani “çooook” büyük Ne hareket edebilir kolayca ne savunulabilir
Çok iyi filmdir hocam tavsiye ederim. Ama izlemediğinizi bilseydim atmazdım sürprizbozan var çünkü.
X Men serisinin en güzellerindendir aynen

Elektromanyetik top sistemlerinin hava savunması amacıyla pek fazla kullanılabileceğini düşünmüyorum. Bu silahlarda amaç namlu içerisindeki metal mermiyi elektrik enerjisini kullanarak hareket enerjisi kazandırmaktır. Burada baruta yaptırdığımız işi elektrik ile yapıyoruz. Baruta göre çok daha hızlı olduğundan ve enerjisi fazla olduğundan hedefi vurma ihtimali daha yüksektir. Uçan hedefler yüksek irtifalarda ve uzakta olacağı için çok etkili olacağını düşünmüyorum. Bu teknoloji daha çok gemilerdeki büyük topların yerini alacaktır ve kısa menzilde Phalanx gibi savunma sistemlerinin yerini alabilecek gibi gözüküyor. Eğer küçültülebilirse tanklarda da kullanılabilir.

Günümüzde lazerlerin hava savunması için kullanılabileceğini düşünüyorum. Yönlendirilmiş enerji sistemleri revaçta olacaktır. Gerekli güç verildiğinde çok yüksek menzillerde füze ve uçakları durdurabilecektir. Ancak EMT'lerde olduğu gibi enerji sağlama konusunda ciddi sıkıntılar çekilecektir. Uçağa takılamayacak kadar büyük olduğundan sadece yerde sabit olarak veya uçaklarda görebiliriz diye düşünüyorum.

Aslında railgun teknolojisi kullanılabilir tanklar için ancak bunun için güç ve güç aktarım organlarını paketleyip bir tank ebatına indirmek sıkıntılı ve ateşleyeceği mühimmat tungsten gibi sert bir alaşımlı metal olacağı için bu iş için biraz daha vakit lazım.

Aslına bakarsak railgun gibi olmasada sabot mühimmatları railgun mantığına yakın bir mantıkla çalışmakta ikiside kinetik enerji ile hareket etmekte ve hedeflerini kinetik enerji ile etkisiz hale getirmekte. Sadece arada ki tek fark hız ve hızı oluşturan etmenler.

Gustav topunun heybetine diyecek yok fakat fiziksel olarak küçük bir Gustav düşünmek zor geliyor.

Artık gemi savaşları olacağını düşünmüyorum.
"İstikbal Göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar."
Mustafa Kemal Atatürk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…