Elektronik devrelerin yazılımına nasıl erişilir?

erhan19

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle konuyu nereye açacağıma, nasıl açıklama yapacağıma dair net bir fikrim yok bundan dolayı kusra bakmayınız.
Benim aklıma takılan bir elektronik cihazın -örn tansiyon aleti- yazılımına nasıl erişirim ve onu değiştiririm. Elektronik hakkında bilgim olmadığından istediğimi bulabileceğim şekilde araştırma yapamıyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu belirtiyim ben elektronikde o kadar üst seviye birisi değilim. Bazı devrelerde Pic entegreler kullanılıyor ama artık çok nadir olarak kullanıyorlar, eğer öyle ise bir programlama modülü ile alabilirsin bu kodları. Diğer şekilde ise dökme entegre olarak da adlandırılan entegreler vardır bunlarda alamazsın. Atari kasetlerindeki o siyah damla gibi entegrelerden alamazsın. Ama genel olarak çok zor çünkü; bu elektronik cihazları üreten firmalar klon olmasın diye işleri zorlaştırıyorlar.

Yazılımını değiştirmen için entegresine ulaşmak gerek. Buna bağlantı yapman ve ara bir devre yaparak bilgisayara bağlaman gerek ancak entegrenin de desteklemesi lazım. Yani uğraşmayın. Eğer mikrodenetleyicilere merak saldı iseniz bir mini bilgisayar (Arduino) alıp buna program atarak istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı