Elektronik sigara önerisi

Hocam merhaba 2-3 ay sonra Drag X almayı planlıyorum yanında bir adet likit dışında almam gereken birşey var mı? Bunlar da coile gerek olmuyormuş diye duydum ne kadar doğru?
Coil pamuk ve telin kusursuz hazır şekilde sunulduğu bir atomizer başlığı. Coil olmayan cihaz yok.

Ya bu başlangıç için demek ne demek ben bunu anlamadım bi türlü :D sürekli level level e sigara mı değiştiriyoruz napıyoruz başlayınca yani ben bunu aldım bozulmadığı sürece 5 yıl 10 yıl neyse artık kullanamaz mıyım.
İnsan yapısı gereği keşfeder. Süreklilikten sıkılır. Ondan sürekli yeni cihazları merak ediyorsun doğal olarak. Ayrıca bu işin bir de Atomizer olayı var. Her Atomizerin kendine göre bir özelliği var, karakteri var. Kiminin aroma iletimi iyi. Kiminin boğaz vurumu iyi. Dolayısıyla insan hepsini denemek, değerlendirmek istiyor. Sırf bu meraktan belki elimden 12-13 Atomizer geçmiştir. İnsan bir noktadan sonra kendine dur demeli çünkü gerçekten bu işin bir sonu yok.

Ya bu başlangıç için demek ne demek ben bunu anlamadım bir türlü :D sürekli level level e sigara mı değiştiriyoruz napıyoruz başlayınca yani ben bunu aldım bozulmadığı sürece 5 yıl 10 yıl neyse artık kullanamaz mıyım?

Bu işte 2 türlü cihaz türü vardır birisi podmod diğeri ise düz moddur. Podmod sistemlerde genelde komple kartuş ünitesi, coil (likiti buharlaştıran tel ve pamuk sargısı) yandığı zaman değiştirilir. Değiştirmesi zahmetsiz ve pratik olur ama fiyatları pahalıdır. 1 set coil aldığın zaman pod cihazlarda genellikle 5 adet coil çıkar ve tanesinin ömrü ortalama 2 hafta ile 4 hafta arasıdır. Mod dediğimiz sistemler 510 pin bağlantısı ile ayrı ayrı atomizerler (buharın üretildiği ünite) ile kullanılabilmek için tasarlanmıştır. Farkları genelde modlarda podmodun aksine nargile içim (aroma ve buhar yoğunluğu fazla) yani DL içim tercih edilir podmodda mtl yani boğaz vurumu olan sigaraya daha yakın bir deneyim söz konusudur. Mod cihazlarda da coil sistemi vardır ama atomizeri ikiye bölüp somun takar gibi çıkartıp yenisi ile değiştirmeniz gerekir ancak 1 setten 3 adet coil çıkar ve bu coillerin ortalama ömrü 2 haftadır. Bu işin zirvesi diyebileceğimiz kısım; rba, rta, rda ve rdta tanımlarıdır. Rba: Yeniden yapılandırılabilir coildir çalışma alanları küçüktür ama sürekli coil ihtiyacınız olmaması açısından her seferinde yeniden sarıp kullanabileceğiniz bir sistemdir. Ama bunun için halihazırda coil ya da rba sistemle çalışan bir tankını olması gerekir. Örnek: Tfv18 coili ve wotofo tfv18 rba coili gibi gibi. Ayrıca bazı podmod cihazların da rba coilli versiyonları mevcuttur. Örnek: RPM coili ve RPM rba coili. Ancak rba da aroma ve buhar performansı pek tatmin edici seviyede değildir. Rta: Yeniden sarılabilir coili olmayan onun yerine deck dediğimiz kendi sarım çalışma alanı olan tankı(likit haznesi) olan atomizerdir. Aroma ve buhar olarak rbadan çok daha iyidir. Rda: Aynı rta mantığında sarılabilen fakat tankı olmayan ve sürekli yeniden likit gereksinimi duyan atomizerlerdir. Aromayı en üst seviyede verirler ancakk sürekli doğru oranda, ne az ne fazla likit takviyesi yapılmalıdır. Rdta: Rta ya da rda ile aynı mantıkta sarılan genelde likit haznesi deck dediğimiz kısmın altında bulunduğundan pamuklamazı biraz zor olan bir atomizer çeşitidir. Buharı ve aromayı rtadan çok daha iyi verirler.

Hocam umarım aklınız da soru işareti kalmamıştır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı