Neredeyse 1 senedir Turkcell eSIM kullanıyorum. Turkcell eSIM tarafında hiç sıkıntı yaşamadım. Cihazı sıfırladım, eSIM tanımını sildim, aynı QR ile tekrar tanıttım vs. hiçbir problem çıkmadan sorunsuzca kullandım. Şebekede de çekmeme gibi bir sorun oluşmadı hiç. Gayet stabil bir şekilde çalıştı.
Fakat Vodafone tarafında ise eSIM yüzünden çok problem yaşadım. Kendi kendine uçtuğu oldu, gidip eSIM ücreti vererek tekrar eSIM QR kodu almam gerekti. Sürekli her problem çıktığında yeni QR satın almanız gerekiyor. Ulan zaten küçücük kare kod, ne diye bunu parayla satarsın anlamam ki.
Kısacası önerim Turkcell eSIM. Kafanız rahat eder. Ancak Turkcell tarafında da internet ile ilgili problemler çıkabiliyor eSIM harici olarak.
Örneğin bir banka uygulamasına gireceksiniz, mesela Akbank. Giriyorsunuz internet aşırı yavaşmış gibi davranıyor en sonunda da bağlanmıyor. Uygulamadan çıkıp uygulamayı son uygulamalardan kapatıp tekrar girdiğinizde ise hiçbir sorun olmamış gibi problemsiz bir şekilde çalışıyor. Aynı durumu WhatsApp ve Telegram'da da yaşadım.
Giriyorum WhatsApp'a, bildirim gelmiş gelen mesajı WhatsApp içerisinde okumaya çalışırken bağlanıyor yazıyor yukarda. Sanki internet kapalıymış ya da 1 Kbps hızındaymış gibi. Çık gir yapıyorum düzeliyor. Bunu eSIM'e bağlayamam çünkü fiziksel SIM kart kullanırken de Turkcell tarafında bu sorunları yaşadım.
Nadiren de olsa Turkcell Superonline ile de bu problemi yaşıyorum. Öyle ufaktan anlatayım dedim belki biri görür de yardımcı olur.