Elektronik simkart nasıl?

alcatrazzt

Hectopat
Katılım
3 Aralık 2020
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar, yurt dışından iPhone 15 Pro Max aldım. Cihazda fiziksel simkart girişi yok. Bu sebep ile e-SIM kullanmam gerekiyor. Ancak şu sıralar Turkcell e-SIM üzerine bir sürü şikayet okudum. Şebeke de kesilmeler, çekmemeler gibi durumlar söz konusu oluyormuş.
Merak ettiğim ve sormak isteidğim sorular şu şekilde;
1- e-SIM kullanan arkadaşlar var mı ve durum gerçekten bu şekilde mi sürekli çekmediği durumlar ile mi karşılacağım?
2- e-SIM için Turkcell veya Vodafone hangisi daha iyi olur?
Şimdiden yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
 
Ben 1 haftadır e-SIM'e geçmeye çalıştım anca 2 gün önce geçebildim. Şu anlık bir problem yok Turkcell bayisinde bir QR okutuyorlar işlem yapıp daha sonra e-SIM aktif oluyor. İleride bir sorun olursa yazarım yine
 
Neredeyse 1 senedir Turkcell eSIM kullanıyorum. Turkcell eSIM tarafında hiç sıkıntı yaşamadım. Cihazı sıfırladım, eSIM tanımını sildim, aynı QR ile tekrar tanıttım vs. hiçbir problem çıkmadan sorunsuzca kullandım. Şebekede de çekmeme gibi bir sorun oluşmadı hiç. Gayet stabil bir şekilde çalıştı.

Fakat Vodafone tarafında ise eSIM yüzünden çok problem yaşadım. Kendi kendine uçtuğu oldu, gidip eSIM ücreti vererek tekrar eSIM QR kodu almam gerekti. Sürekli her problem çıktığında yeni QR satın almanız gerekiyor. Ulan zaten küçücük kare kod, ne diye bunu parayla satarsın anlamam ki.

Kısacası önerim Turkcell eSIM. Kafanız rahat eder. Ancak Turkcell tarafında da internet ile ilgili problemler çıkabiliyor eSIM harici olarak.

Örneğin bir banka uygulamasına gireceksiniz, mesela Akbank. Giriyorsunuz internet aşırı yavaşmış gibi davranıyor en sonunda da bağlanmıyor. Uygulamadan çıkıp uygulamayı son uygulamalardan kapatıp tekrar girdiğinizde ise hiçbir sorun olmamış gibi problemsiz bir şekilde çalışıyor. Aynı durumu WhatsApp ve Telegram'da da yaşadım.

Giriyorum WhatsApp'a, bildirim gelmiş gelen mesajı WhatsApp içerisinde okumaya çalışırken bağlanıyor yazıyor yukarda. Sanki internet kapalıymış ya da 1 Kbps hızındaymış gibi. Çık gir yapıyorum düzeliyor. Bunu eSIM'e bağlayamam çünkü fiziksel SIM kart kullanırken de Turkcell tarafında bu sorunları yaşadım.

Nadiren de olsa Turkcell Superonline ile de bu problemi yaşıyorum. Öyle ufaktan anlatayım dedim belki biri görür de yardımcı olur.
 
Merhaba,

Bende yaklaşık 2 yıldır esim kullanıyorum. iPhone 13'ten 15 Pro'ya geçerken e-SIM aktaramadığım için sıkıntı yaşadım. Şubeye gittiğimde yeni QR kodu veremediklerini genel müdürlüğe gitmemi genel müdürlükte hafta içi gel dediği için fiziksel karta geçiş yaptım.

E-SIM kullanırken bir problem yaşamadım ama cihaz değişikliği vs yaparken çok da efektif olmuyor açıkçası.

IPhone'larda bulunan e-SIM aktarma olayını benim operator (Türk Telekom) desteklemiyor. Diğer operatörlerdeki durumu bilmiyorum. Desteklese iyi olurdu :)
 
Yanıtlarınız için teşekkür ederim dostlar.

iPhone yurt dışı olduğu için fiziksel SIM kullanma şansım yok gibi görünüyor bu sebeple e-SIM almaya çalışacağım umarım aktifleşme konusunda problem yaşamam. Herkese fikirleri ve deneyimlerini paylaştığı için teşekkür ederim.
 
E SIM neden çekmeme sorunu yaratsın ki, içinde oturum açma bilgileri bulunan bir şey sadece.
 
Yasal düzenleme ile son bir yıl içerisinde sim-kart takılmayan cihazlar bir daha kullanılamaz hale geliyor. E-sim için de bu durum geçerli midir? E-sim aktive etmek gerekir mi? Teşekkürler. Yeri gelmişken sorayım, dedim.
 
Yasal düzenleme ile son bir yıl içerisinde sim-kart takılmayan cihazlar bir daha kullanılamaz hale geliyor. E-sim için de bu durum geçerli midir? E-sim aktive etmek gerekir mi? Teşekkürler. Yeri gelmişken sorayım, dedim.
E-SIM veya normal SIM arasında bir fark yok. İkisi de cihazın IMEI numarasını kullanıyor. Kullanılamaz hale geliyor dediğiniz şey cihazın IMEI kaydının yasal tarafta bloke edilmesi. E-SIM bambaşka bir olay değil, sadece fiziksel bir kart takmıyorsunuz cihaza. Eğer IMEI numarası bloke edilmişse ister E-SIM takın ister normal SIM kart takın ister kuantum gerçekliğinden kopup gelmiş SIM takın cihazdan şebeke alamazsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı