Elementary OS (Dual boot) flash bellek olmadan nasıl kaldırılır?

devilsdragon

Decapat
Katılım
5 Haziran 2021
Mesajlar
63
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben Dual boot olarak Elementary OS kullanıyorum fakat kaldırmam gerekiyor. Şu an memlekette değilim ve flash belleğim orada kaldı. Yakın bir zamanda gitmeyeceğim. Direk o sürücüyü sildiğimde daha önce başıma boot etmeme sorunları gelmişti Windows'a erişemiyordum. Windows üzerinden boot sorunu olmadan Elementary OS'u kaldırmam mümkün mü? Yardımcı olur musunuz rica etsem.
 
Bazı BIOS'larda seçeneğe enter ile tıklayıp orada boot edilebilecek aygıtlar gözüküyor. Belki sizinde öyledir.

Fotoğraf çekip geleceğim telefondan birazdan.
@Kernelginar
WhatsApp Image 2021-12-14 at 00.11.07.jpeg
WhatsApp Image 2021-12-14 at 00.11.07.jpeg
 
Son düzenleme:
Anlamadigin islerde ahkam kesmemekle baslamalisin bence. Bahsettigin yontem sistem UEFI ise calisir ancak BIOS/MBR ise boot etmeyen bir sistemle kaliverirsin.

Ahkam kesen kim? Ben bildiğimi söylüyorum. Dersin ki o iş şöyle şöyle olduğu zaman oluyor. Bende tamam derim yeni bir bilgi kazanırım. Ne bu gerginlik?
 
Ahkam kesen kim? Ben bildiğimi söylüyorum. Dersin ki o iş şöyle şöyle olduğu zaman oluyor. Bende tamam derim yeni bir bilgi kazanırım. Ne bu gerginlik?
Gerginlik asil sen yanlis bilgini yaymaya devam edersen olusacak. Yanlis bilgilendirdigin insan bunun farkinda olmasa senin aklinla yanlis bir uygulamada bulunacak ve bilgisayari acilmaz hale gelecek.
 
Anlamadigin islerde ahkam kesmemekle baslamalisin bence. Bahsettigin yontem sistem UEFI ise calisir ancak BIOS/MBR ise BOOT etmeyen bir sistemle kaliverirsin.
Haklısın hocam. Legacy BIOS ile tek önyükleyici destekliyor ve Grub'u silince Windows bootable olmaktan çıkıyor. Aslında manuel olarak USB'den boot edip geri oluşturulabiliyor.
 
Önce Windows'a geç. Daha sonra Linux'un kurulu olduğu bölümü silip boş kalan alanı da Windows'un kurulu olduğu bölüme ekle. Daha sonra Şu linkten Partition Manager'ın standart sürümünü indir ve kur. Daha sonra uygulamaya girdiğinde şöyle bir ekran karşına çıkması lazım:

Ekran Alıntısı.PNG


Windows ve Elementary OS'un kurulduğu diske sağ tıkla. Şöyle bir şey çıkması lazım:

Ekran Görüntüsü (1).png


Daha sonra "rebuild MBR"a bas şu pencere çıkacaktır:

Ekran Görüntüsü (2).png


Bu Pencere'de eğer ekranda gördüğünüz gibi seçim kısmıda "Windows 7/8/10/2011/2012" yazıyorsa bir şey yapmana gerek yok direkt "ok"e bas. Ha yoksa seçimin üstüne basıp ona değiştir.
"Ok"e bastıktan sonra sol yukarıda bulunan "apply" düğmesine bas. Şu pencerenin çıkması lazım:

Ekran Görüntüsü (3).png


Pencerenin sağ alt kısmında bulunan "proceed" düğmesine bas. Bundan sonra güvenli şekilde sistemi yeniden başlatabilirsiniz.

Bu arada benim sistem'in UEFI olduğunu görüp UEFI sistem için yöntem sunduğumu falan zannetmeyin. Ben örnek için resimleri çektim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı