Elementary OS'da "sudo apt-get update" komutu hata veriyor

Quartz110

Femtopat
Daha fazla  
Fotoğrafdaki gibi bir hata alıyorum, çözümü nedir?

Ekran görüntüsü 2021-12-13 19-15-46.png
Ekran görüntüsü 2021-12-13 19-12-15.png

Sistemde depolarla alakalı problem var, sizin sisteminizde sıkıntılı bende elementaryOS kullanıyorum şimdi update komutu çalıştırdığımda aynı depolardan problem yaşamıyorum. Mümkünse tekrar depoları kurun, ben nasıl olacağını bilmiyorum maalesef.

list.save uzantılı dosyalar ilgili çıktılar sadece uyarıdır, paket yönetiminin işini yapmasını etkilemez. Stacer için eklediğin PPA deposu geçersiz, çünkü bu paket artık resmi depoda mevcut. Bu sebeple geliştiricisi focal tabanı için PPA deposuna paket eklememiş.

Şu komutla hatalı depoyu silersen sorun çözülür.

Kod:
sudo rm -f /etc/apt/sourceslit.d/*stacer*

Bunu yaptıktan sonra sudo apt update komutunu yeniden çalıştır. Ardından güncelleme hatası sorunu çözülecektir, Stacer uygulamsını da resmi depoda kurarsın. Stacer ile ilgili paket bulunamadı hatasırsan, şu komutları çalıştırıp tekrar denersin, bu universe deposunu etkinleştirecek.

Kod:
sudo add-apt-repository universe
sudo apt update

Mesela şu an Linux Mint kullansaydın, bu deponun mevcut sürüm için desteği yok yazarak eklenmeyecekti. Bu ve benzeri bir çok sebeple, Linux Mint en iyi Ubuntu tabanlı dağıtımdır.

lm-ppa-ignore.png

Komutta ufak bir hata olmuş, doğrusunu aşağıya bırakıyorum.

sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*stacer*

Son düzenleme:
list.save uzantılı dosyalar ilgili çıktılar sadece uyarıdır, paket yönetiminin işini yapmasını etkilemez. Stacer için eklediğin PPA deposu geçersiz, çünkü bu paket artık resmi depoda mevcut. Bu sebeple geliştiricisi focal tabanı için PPA deposuna paket eklememiş.

Şu komutla hatalı depoyu silersen sorun çözülür.

Kod:

Bunu yaptıktan sonra sudo apt update komutunu yeniden çalıştır. Ardından güncelleme hatası sorunu çözülecektir, Stacer uygulamsını da resmi depoda kurarsın. Stacer ile ilgili paket bulunamadı hatasırsan, şu komutları çalıştırıp tekrar denersin, bu universe deposunu etkinleştirecek.

Kod:
sudo add-apt-repository universe
sudo apt update

Mesela şu an Linux Mint kullansaydın, bu deponun mevcut sürüm için desteği yok yazarak eklenmeyecekti. Bu ve benzeri bir çok sebeple, Linux Mint en iyi Ubuntu tabanlı dağıtımdır.

Eki Görüntüle 1241269

Komutta ufak bir hata olmuş, doğrusunu aşağıya bırakıyorum.

sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*stacer*
Bu hatayı alıyorum...

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-12-14 17-08-29.png
    Ekran görüntüsü 2021-12-14 17-08-29.png
    143,2 KB · Görüntüleme: 44

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı