Çözüldü Elim RAM'e değdiği için PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

davut58

Centipat
Daha fazla  
RAM
32gb 2x16 corsair vengeance 3000mhz cl16
İşlemci
r7 3800x
2080s, X570, R7 3800X'li sistemimin içini temizlerken yanlışlıkla RAM'i hareket ettirdim ve bilgisayar kapandı. Bilgisayarı açmaya çalışınca ekran kartının fanları bütün gücüyle dönüyor dolayısıyla çok ses çıkarıyor ve bilgisayar açılmıyor. Parçalardan herhangi biri yanmış olabilir mi veya sadece kısa devre mi yapıyor?

Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. Daha sonra ise RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. Bir de böyle deneyin.

2080s, X570, R7 3800X'li sistemimin içini temizlerken yanlışlıkla RAM'i hareket ettirdim ve bilgisayar kapandı. Bilgisayarı açmaya çalışınca ekran kartının fanları bütün gücüyle dönüyor dolayısıyla çok ses çıkarıyor ve bilgisayar açılmıyor. Parçalardan herhangi biri yanmış olabilir mi veya sadece kısa devre mi yapıyor?

Bilgisayar açıkken temizlik işlemini yapıyorsanız sonucuna katlanırsınız kusura bakmayın.
RAM'leri ve ekran kartını sök tak yapıp deneyin.
Ama sistem kapalı ve gücü kesik olsun bu işlemleri yaparken.

Elinizin değdiği RAM'de bir sorun oluşmuş olabilir. O RAM'i çıkarıp sadece diğer RAM ile çalıştırmayı deneyin isterseniz. Ayrıca bilgisayar açıkken temizlik yapanı da ilk defa gördüm.

Bilgisayar açıkken temizlik işlemini yapıyorsanız sonucuna katlanırsınız kusura bakmayın.
RAM'leri ve ekran kartını sök tak yapıp deneyin.
Ama sistem kapalı ve gücü kesik olsun bu işlemleri yaparken.

Bu işlemleri denedim maalesef ki işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı