Elimdeki Rolex saati orijinal mi ve ederi nedir?

Makaleler
9
Yer
Antalya
Babamla eski dukkana gitmistik, cekmeceleri karıştırırken bir saat gordum bir baktim Rolex babama sordum orijinal mi diye babam orijinal dedi ben inanmadim. Daha sonrasında internetten uzun uzun orijinallik testlerine baktim, fenerle saati ayrintili inceledim ve saat gercekten de orijinal oldugunu dusunuyorum. Hala suphe var aklımda fakat kordonu birazcık eskimisti babama sordugumda elinde ki saat 40-50 yillik dedi. Ki bence de oyle olduğunu dusunuyorum. Ama yani kordonu haricinde mekanizmasi ve ic kısmı tertemiz. Cok guzel parliyor. Ama kordonu iste dedigim gibi kotu durumda. Elime ilk aldigimda saat calismiyordu iste mekanizmasi olduundan birkac dakika hareket ettirdim ve hemen calisti. Sizce ederi nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_20231001_203131.jpg
    IMG_20231001_203131.jpg
    102,4 KB · Görüntüleme: 552
  • IMG_20231001_203121.jpg
    IMG_20231001_203121.jpg
    75,7 KB · Görüntüleme: 409
  • IMG_20231001_203113.jpg
    IMG_20231001_203113.jpg
    131,4 KB · Görüntüleme: 513
Babamla eski dukkana gitmistik, cekmeceleri karıştırırken bir saat gordum bir baktim Rolex babama sordum orijinal mi diye babam orijinal dedi ben inanmadim. Daha sonrasında internetten uzun uzun orijinallik testlerine baktim, fenerle saati ayrintili inceledim ve saat gercekten de orijinal oldugunu dusunuyorum. Hala suphe var aklımda fakat kordonu birazcık eskimisti babama sordugumda elinde ki saat 40-50 yillik dedi. Ki bence de oyle olduğunu dusunuyorum. Ama yani kordonu haricinde mekanizmasi ve ic kısmı tertemiz. Cok guzel parliyor. Ama kordonu iste dedigim gibi kotu durumda. Elime ilk aldigimda saat calismiyordu iste mekanizmasi olduundan birkac dakika hareket ettirdim ve hemen calisti. Sizce ederi nedir?

Saatçiye git sor hocam.

Rolex Daytona 116520 altın kaplama saat var babamda ondaki mekanik.
Mekanik olması daha değerli kılıyor bu saatleri.
Dediğine göre 18 ayar altın kaplama.

Babam eski saat dedi, yenileri gibi etmez dedi ama ikimizinde bir fikri yok. Saatçilere sorsam saçma saçma fiyat bicebilirdi. Bende en iyisi buraya sorayim dedim. Kordonunda kazinmis bir sekilde model mi yaziyor anlamadim. 8385 yaziyor, geneve swissmade 18k, ve ust kisimda bir şeyler daha yaziyor okuyamadim. Tek 750'yi okuyabildim. @ALPTEKiN_2710 bunun gibi mi hocam? Burada da 18k yaziyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20231001_205258.jpg
    IMG_20231001_205258.jpg
    203,9 KB · Görüntüleme: 431

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı