Elimizdeki i3'ler ve i5'ler hatalı birer i7'mi?

Benim bi Atom n2800 var... 4/4 (core/thread) bi işlemci demek o aslında i5-3 olabilir

Bazı işlemcilerde bu durum mevcut. Mesela 3 çekirdekli Phenom'lar aslında 4 çekirdeklilerin sorunlusunun kapatılmış hali. R5 1600'lerde de bazıları 8 çekirdekli olarak geliyordu 1700 performansı veriyordu mesela.
İntel'in şu anki ekran kartı olan Arc series'de öle olabilir. Birinde iyi performans diğerinde düşük

Hayat böyle arkadaşlar. Şaşıracak bir şey yok. Razer da hatalı mouseları Everest diye satıyor.

O yüzdendir ki Everest fanboylarına bile denk geliyorum forumlarda...

Hayat böyle arkadaşlar. Şaşıracak bir şey yok. Razer da hatalı mouseları Everest diye satıyor.

O yüzdendir ki Everest fanboylarına bile denk geliyorum forumlarda...
Ohaa lan... Tüm hayatım bi yalanmış meğer...
Yanı gerçekten akil almıyor şu an... *aydınlanma*

Böyle bir olay yok.

Her işlemci şablonu yani Mask Fotolitografi makinesine sokulur ve üretilir.

Hatalı bir i7 i5 olarak satılamaz.

Fakat i7 içinde mesela 6/8 gibi çekirdek seçeneği varsa Mask'a 8 çekirdek olarak şablonlanıp bozuk çekirdek çıkarda 6 olarak tanımlanıp devam ettirilmesi mümkün, fakat bunu anlamak için elektron mikroskobu gibi nanometrik yapıyı bilmez lazım.

Sadece bunla sınırlı olsa gene işlemcinin tasarımını bilmek lazım.

Kısaca her işlemci kendisine özel Mask'ın litografiye basılması sonucu oluşur yani böyle bir durum yok.

Son olarak:Modern 14nm(+) Intel işlemcilerin üretim süreci

Bir kere bunu yazan arkadaşa sormak isterim, i7-8700K = 10400F veya 10600K'mı demek? Tamam Intel şu Core mimarisini suyunu çıkarana kadar kullandığından dolayı 10-15 yıldır (Alder Lake de aynı muhabbet, hibrit çekirdeklerin pek de bir esprisi yok şu an) bazı işlemciler geçmişteki güçlü işlemcilere denk olabiliyor ama "çürük işlemci" algısı bu kadar da değil, öyle olsa neden 10400F veya 10600K Coffee Lake mimarili olurdu. Benzer güçte bile olsalar hem Intel'in hem de oyun geliştiricilerinin optimizasyonları yüzünden genelde güncel olan daha iyi performans sunuyor.
....
GTX 1630 muhabbeti de şöyle bence. Bir kere NVIDIA çürük çip üretseydi zaten bunu duyuru yaparak değil direk kullanabilirdi, aynı adamlar RTX 2060'ın çipi olan TU106'yı yeniden tasarlayarak, bir de bellekleri değiştirerek piyasaya sürdü. Ekran kartı üreticileri zaten belli bir çipi birden fazla ekran kartında kullanabilir, bu çürük çip muhabbeti çoğunlukla üretici firmanın ya piyasa durumunu ayarlamak istemesinden ya da fazlalık olmasından kaynaklı olur genelde. Mesela zamanında PS5'in çipleri muhtemelen stok fazlalığından Ryzen 7 4700S olarak piyasaya sürdü. GTX 1630 ise muhtemelen NVIDIA'nın RX 6400'e karşı bir kozu olduğundan GTX 1050 Ti'ları yeniden üretmektense hala daha üretimde olan GTX 1650'nin çipi olan TU117'yı kırparak oluşturdukları bir ekran kartıydı bence. Her kırpılan ekran kartı çürük çipli olsaydı bugün piyasadaki pek çok ekran kartı modeli aynı durumda olurdu. Navi 21 çipi 6900 XT, 6800 XT ve 6800'de kullanılıyor. 6900 XT kırpılmamış çip kullanırken diğerleri öyle değil, şimdi bu kartlar çürük çipli mi oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…