Elini öpen kişilerin cennete gittiğini söyleyen "hoca"

Neden hep suçları din adamlarında görüyorsunuz belki de sıkıntı Atatürk'dedir tarafsız düşünün iütfen.
Demesi kolaymış demi.

Ben Said Nursi'nin Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olduğunu düşünmüyorum.
Kendi demeçlerinde cumhuriyetçi olduğunu açıkça belli eden bir kişi, herhangi bir cumhuriyete düşman olamaz diye düşünüyorum.

Ayriyetten laiklik ilkesi gereği din ile devlet işlerinin ayrılması doğru olacaktır.
Said Nursi'nin din konusunda objektif sayılabilecek demeçleri var.

Son olarak ise Kur'an bazı sorularda tek başına yeterli gelemeyebilmekte. Zaten din ile iç içe bir hayat yaşarsanız bunu görmüşsünüzdür. Bu durumda sünnet ve "asıl hocalar" gibi kaynaklara ihtiyaç duyuyoruz. Hayalhanem kanalı da sadece Said Nursi üzerine bir kanal değil zaten.
Genellikle Kur'an ve sünnet üzerinden bir şeyler anlatmaktalar.

İşin aslı şu ki, ister Said Nursi olsun ister "X" hoca olsun. Dini doğru anlatmaya çalışanları dinlemeli ve videodaki gibi şarlatanları rezil rüsva etmeli.

Neden hep suçları din adamlarında görüyorsunuz belki de sıkıntı Atatürk'dedir tarafsız düşünün iütfen.
Demesi kolaymış demi.

Suçları din adamlarında gördüğümü, Atatürk'ü kusursuz bulduğumu kim söylemiş ki?

Din adamı demişken, ortada kötüleme gibi bir niyetim olsa İsmail Şükrü hocayı, Hüseyin Hüsnü Özdamar hocayı ve Abdurrahman Kamil Efendi gibi onlarcasını, belkide yüzlercesini kötülerdim. Suçu din adamlarına arama gibi bir niyetim yok.

Zaten bu dediklerinizin hepsi bediuzzamansaidnursi.org'da yazıyor. Hangi kaynağa bakarsanız bakın, bu saatten sonra fikirlerinizin değişeceğini sanmıyorum. Ama sizin için boş bir vaktimde Said Nursi'nin görüşlerini ve hayatını tekrar okuyacağım. Neyse, yukarıda gördüğünüz gibi din adamı kötüleyicisi olmaya başladım bile, bir sonraki konuşmaya da Müslüman düşmanı olmadan bitirelim bence. Bu konuyu tartışarak bir yere varamayız.

Umarım dediğiniz gibi, "İster Said Nursi olsun, ister 'X' hoca olsun. Dini doğru anlatmaya çalışanları dinlemeli." sözünü ömür boyu uygulamaya devam edersiniz. Teşekkür ederim görüşleriniz için.

-
İkinize de saygılar.

Kur'an-ı Kerim'de bazı şeyler yeteri kadar açık olmuyor daha doğrusu anlamakta zorluk çekilebiliyor. Bu durumlarda da peygamberimiz devreye giriyordu. Ama vefat edince bu iş hocalara kaldı. İşini hakkıyla yapmayan hocalardır bazı bahsedilen şahıslar. Henüz din öğretmenimden başkasını görmesem de işini gayet hakkıyla ve doğru yapan hocaların olduğunu biliyorum.

Demesi kolaymış demi.
Atatürk'ü seviyorum ve saygı duyuyorum. Elbet yanlışları vardır, Fetullah Gülen gibi hain din adamlarını asarken bazılarını asmaması, ülkede rahatça dolaşmalarına izin vermek gibi. Üstelik suçlu da sadece din adamları değildir. Şöyle bir örnek vereyim: bir iş yerinde kalitesiz mal üretiliyorsa bu iş yerinin açık kalmasına müsaade eden de suçludur, iş yerini yöneten de suçludur, iş yerini denetleyen de suçludur, işçilerin ustaları da suçludur, işçiler de suçludur.

Bizim her fırsatta din adamlarına suç atmamızı düşünüyorsun ben de senin Atatürk'ü her fırsatta yermeye çalıştığını düşünüyorum.

Sözde hocalık yapıyor. İslam dinini bunlar rezil ediyor. Yazık...

Bunlar bir de "Atatürk hocaları astıııığ" diye gezer. Atam biraz daha yaşasaydın da en azından şu hocalar olmazdı ülkede.

İslam dinini bilmeden gelip burada İslam'ı rezil ediyorlar diyorsun.
Senin gibi cahiller İslam'ı rezil ediyor.

İslam dinini bilmeden gelip burada İslam'ı rezil ediyorlar diyorsun.
Senin gibi cahiller İslam'ı rezil ediyor.
İslam'ı bilip bilmediğimi nereden çıkardın? Gerçekten bu adamları savunuyor musun?

Bedîüzzaman Said Nursi Hazretlerini savunuyorum ve onun hakkında ne derseniz deyin size gerekli cevabı veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…