Ben Said Nursi'nin Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olduğunu düşünmüyorum.Öneriniz için teşekkür ederim. Din öğrenmek için söylediğiniz kanala baktım ve Türkiye Cumhuriyetine düşman olan Said Nursî isimli şahısı anlattıklarını, övdüklerini gördüm, görmez olaydım. Zaten öyle olacağını da tahmin etmiştim. Zaten dinciler gibi, yani din tüccarları gibi Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olacaklarını tahmin etmiştim. Ama bu öneri Technopat Sosyal'de yapıldı, dedim ve izlemeye değer gördüm. Bu öneri, Türkiye'sine değer veren bir forumda yapıldı, dedim.
Ben de size Kur'an'ı öneriyorum.
Ve son olarak, Said Nursî, İskilipli Atıf gibi yüzlercesini savunan bu tip kanallardan uzak durmanızı, özellikle çocukları uzak tutmanızı öneriyorum.
İllaki objektif bir yerden İslam'ı öğrenmek istiyorsanız, yukarıdaki verdiğim öneri yeterli olabilir, bence.
Neden hep suçları din adamlarında görüyorsunuz belki de sıkıntı Atatürk'dedir tarafsız düşünün iütfen.
Demesi kolaymış demi.
Ben Said Nursi'nin Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olduğunu düşünmüyorum.
Kendi demeçlerinde cumhuriyetçi olduğunu açıkça belli eden bir kişi, herhangi bir cumhuriyete düşman olamaz diye düşünüyorum.
Ayriyetten laiklik ilkesi gereği din ile devlet işlerinin ayrılması doğru olacaktır.
Said Nursi'nin din konusunda objektif sayılabilecek demeçleri var.
Son olarak ise Kur'an bazı sorularda tek başına yeterli gelemeyebilmekte. Zaten din ile iç içe bir hayat yaşarsanız bunu görmüşsünüzdür. Bu durumda sünnet ve "asıl hocalar" gibi kaynaklara ihtiyaç duyuyoruz. Hayalhanem kanalı da sadece Said Nursi üzerine bir kanal değil zaten.
Genellikle Kur'an ve sünnet üzerinden bir şeyler anlatmaktalar.
İşin aslı şu ki, ister Said Nursi olsun ister "X" hoca olsun. Dini doğru anlatmaya çalışanları dinlemeli ve videodaki gibi şarlatanları rezil rüsva etmeli.
Kur'an-ı Kerim'de bazı şeyler yeteri kadar açık olmuyor daha doğrusu anlamakta zorluk çekilebiliyor. Bu durumlarda da peygamberimiz devreye giriyordu. Ama vefat edince bu iş hocalara kaldı. İşini hakkıyla yapmayan hocalardır bazı bahsedilen şahıslar. Henüz din öğretmenimden başkasını görmesem de işini gayet hakkıyla ve doğru yapan hocaların olduğunu biliyorum.Öneriniz için teşekkür ederim. Din öğrenmek için söylediğiniz kanala baktım ve Türkiye Cumhuriyetine düşman olan Said Nursî isimli şahısı anlattıklarını, övdüklerini gördüm, görmez olaydım. Zaten öyle olacağını da tahmin etmiştim. Zaten dinciler gibi, yani din tüccarları gibi Türkiye Cumhuriyeti düşmanı olacaklarını tahmin etmiştim. Ama bu öneri Technopat Sosyal'de yapıldı, dedim ve izlemeye değer gördüm. Bu öneri, Türkiye'sine değer veren bir forumda yapıldı, dedim.
Ben de size Kur'an'ı öneriyorum.
Ve son olarak, Said Nursî, İskilipli Atıf gibi yüzlercesini savunan bu tip kanallardan uzak durmanızı, özellikle çocukları uzak tutmanızı öneriyorum.
İllaki objektif bir yerden İslam'ı öğrenmek istiyorsanız, yukarıdaki verdiğim öneri yeterli olabilir, bence.
Atatürk'ü seviyorum ve saygı duyuyorum. Elbet yanlışları vardır, Fetullah Gülen gibi hain din adamlarını asarken bazılarını asmaması, ülkede rahatça dolaşmalarına izin vermek gibi. Üstelik suçlu da sadece din adamları değildir. Şöyle bir örnek vereyim: bir iş yerinde kalitesiz mal üretiliyorsa bu iş yerinin açık kalmasına müsaade eden de suçludur, iş yerini yöneten de suçludur, iş yerini denetleyen de suçludur, işçilerin ustaları da suçludur, işçiler de suçludur.Neden hep suçları din adamlarında görüyorsunuz belki de sıkıntı Atatürk'dedir tarafsız düşünün iütfen.
Demesi kolaymış demi.
Bizim her fırsatta din adamlarına suç atmamızı düşünüyorsun ben de senin Atatürk'ü her fırsatta yermeye çalıştığını düşünüyorum.Kur'an-ı Kerim'de bazı şeyler yeteri kadar açık olmuyor daha doğrusu anlamakta zorluk çekilebiliyor. Bu durumlarda da peygamberimiz devreye giriyordu. Ama vefat edince bu iş hocalara kaldı. İşini hakkıyla yapmayan hocalardır bazı bahsedilen şahıslar. Henüz din öğretmenimden başkasını görmesem de işini gayet hakkıyla ve doğru yapan hocaların olduğunu biliyorum.
Atatürk'ü seviyorum ve saygı duyuyorum. Elbet yanlışları vardır, Fetullah Gülen gibi hain din adamlarını asarken bazılarını asmaması, ülkede rahatça dolaşmalarına izin vermek gibi. Üstelik suçlu da sadece din adamları değildir. Şöyle bir örnek vereyim: bir iş yerinde kalitesiz mal üretiliyorsa bu iş yerinin açık kalmasına müsaade eden de suçludur, iş yerini yöneten de suçludur, iş yerini denetleyen de suçludur, işçilerin ustaları da suçludur, işçiler de suçludur.
İslam'ı bilip bilmediğimi nereden çıkardın? Gerçekten bu adamları savunuyor musun?İslam dinini bilmeden gelip burada İslam'ı rezil ediyorlar diyorsun.
Senin gibi cahiller İslam'ı rezil ediyor.