ELITE-4060Ti R5-7500F sistem alınır mı?

aggressive

Hectopat
Merhabalar,

Altta linkini verdiğim sistemi almayı düşünüyorum, sistem üzerinde yaptığım değişimleri de fotoğraf olarak ekledim. Öneriniz var mıdır? Anakartı B650'ye yükseltmeli miyim? Bu fiyata daha iyi bir sistem dizilebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Sistem Linki: ELITE-4060Ti / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi

Not: Bu sistemle Valo, R6, Apex, Warzone tarzı oyunlar oynamayı planlıyorum. Hedefim max fps rate ve kabul edilebilir görüntü kalitesi.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22,3 KB · Görüntüleme: 43
  • RAM.PNG
    RAM.PNG
    106 KB · Görüntüleme: 38
  • Soğutucu.PNG
    Soğutucu.PNG
    146,9 KB · Görüntüleme: 42
Bu fiyata 7500f, ddr5, 32gb 6000 mhz ve 1 tb kc3000 daha mantıklı olmaz mı 4060 ti olsa da?
@alihnjr
Hocam belirttiğiniz yükseltmelerle soğutucu hariç 39k fiyat çıkmakta(yanlışım varsa düzeltin)
DDR 4 ile DDR 5 arasında (şu anda) öyle büyük bir fark yok ilerde ne olacağını bilemeyiz
işlemci farkına gelirsek bu videodan izleyebilirsiniz (belirtmemde fayda var kullanılan ekran kartı 4090);

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lakin 4070 - ile 4060 ti arasında bariz fark olacak ve ilerde hissedeceksiniz hele ki AAA oyunlarda;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ama derdiniz grafikleri minimuma alıp valoda deli gibi fps almak istiyorum diyorsanız 7500f daha mantıklı işlemci tabanlı oyunlar ayrı çünkü; lakin şöyle bir parantez açmak lazım monitörünüzün hertz değeri çok önemli eğer 144 hz bir monitöre sahipseniz 4070li sistem daha mantıklı olur çünkü 5600 işlemcisi benim şu an kullandığım işlemci ve valoda 320+ vermekte 240 hz monitörüm için fazlasıyla yeterli oluyor.

---------

Ek olarak O.C yapmayacaksanız Anakartı B650'ye yükseltmeye gerek yok ama O.C düşünüyorsanız şart.

Hocam belirttiğiniz yükseltmelerle soğutucu hariç 39k fiyat çıkmakta(yanlışım varsa düzeltin)
DDR 4 ile DDR 5 arasında (şu anda) öyle büyük bir fark yok ilerde ne olacağını bilemeyiz
işlemci farkına gelirsek bu videodan izleyebilirsiniz (belirtmemde fayda var kullanılan ekran kartı 4090);

Lakin 4070 - ile 4060 ti arasında bariz fark olacak ve ilerde hissedeceksiniz hele ki AAA oyunlarda;

Ama derdiniz grafikleri minimuma alıp valoda deli gibi fps almak istiyorum diyorsanız 7500f daha mantıklı işlemci tabanlı oyunlar ayrı çünkü; lakin şöyle bir parantez açmak lazım monitörünüzün hertz değeri çok önemli eğer 144 hz bir monitöre sahipseniz 4070li sistem daha mantıklı olur çünkü 5600 işlemcisi benim şu an kullandığım işlemci ve valoda 320+ vermekte 240 hz monitörüm için fazlasıyla yeterli oluyor.

---------

Ek olarak O.C yapmayacaksanız Anakartı B650'ye yükseltmeye gerek yok ama O.C düşünüyorsanız şart.

Monitörüm 240 hz bir monitör ve AAA oyunları PS5'imden oynuyorum, bilgisayarı yalnızca belirttiğim oyunlarda kullanacağım. Ondan dolayı işlemciyi bir tık ön planda tuttum sistemi dizerken. DDR5 istememin nedeni ise ileriye dönük bir sistem olmasını istediğimden o yüzden daha mantıklı geldi ddr4 4070 sisteme nazaran.

Bu sistem parçaları düzeyinde daha düşük fiyatlarda bir öneriniz var mıdır?

Hocam keşke PS5'inizin olduğunu en başından yazsaydınız.

Sizin istedikleriniz doğrultusunda kule tipi soğutucu ve b650m anakart dahil bu sistemi buldum (35.200₺);

zzz.PNG

Benzer bir sistem itopyada da mevcut hatta işlemcisi;

ModArt-CREATION V6/AMD Ryzen 5 7600/GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 8GB/16GB DDR5/512GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM

AMD Ryzen 5 7600 ile 7500f'in aralarındaki farkı pek bilmiyorum araştırabilirsiniz.

Hocam keşke PS5'inizin olduğunu en başından yazsaydınız.

Sizin istedikleriniz doğrultusunda kule tipi soğutucu ve b650m anakart dahil bu sistemi buldum (35.200₺);

Eki Görüntüle 2340228

Benzer bir sistem itopyada da mevcut hatta işlemcisi;

ModArt-CREATION V6/AMD Ryzen 5 7600/GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 8GB/16GB DDR5/512GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM

AMD Ryzen 5 7600 ile 7500f'in aralarındaki farkı pek bilmiyorum araştırabilirsiniz.
incehesap'tan attığınız sistem ilgimi çekti fakat RAM mhz değeri düşük geldi, 6000 mhz overclock yapsam herhangi bir sıkıntı olur mu ve 90 mm soğutma bu işlemciye yeter mi?

incehesap'tan attığınız sistem ilgimi çekti fakat RAM mhz değeri düşük geldi, 6000 mhz overclock yapsam herhangi bir sıkıntı olur mu ve 90 mm soğutma bu işlemciye yeter mi?
8400F'lü sistem alınmaz Ryzen 5 7500F oyun odağında çok daha performanslı. Fiyat düşük diye çoğu hazır sistemlerde kullanıyorlar fakat 7500F ile kıyaslandığında gözle görülür bir FPS farkı var. 7500F'te 32 MB L3 önbellek var, 8400F'te ise 16MB önbellek var ayrıca turbo frekans olarak da 7500F'den hayli geride kalıyor. Eğer FPS oyunları oynuyorsanız L3 önbellek çok önemli derecede FPS artışı yaşatıyor. 8400F bu fiyat bandında bence çöp bir işlemci. Oyun performansına buradan bakabilirsiniz

8400F'lü sistem alınmaz Ryzen 5 7500F oyun odağında çok daha performanslı. Fiyat düşük diye çoğu hazır sistemlerde kullanıyorlar fakat 7500F ile kıyaslandığında gözle görülür bir FPS farkı var. 7500F'te 32 MB L3 önbellek var, 8400F'te ise 16MB önbellek var ayrıca turbo frekans olarak da 7500F'den hayli geride kalıyor. Eğer FPS oyunları oynuyorsanız L3 önbellek çok önemli derecede FPS artışı yaşatıyor. 8400F bu fiyat bandında bence çöp bir işlemci. Oyun performansına buradan bakabilirsiniz

7500f ile konfigüre edilmiş link o hocam, 8400f almayı düşünmüyorum

Özelleştirip gönderdim hocam, lütfen tekrar kontrol edin.

İncehesap'tan attığınız sistem ilgimi çekti fakat RAM MHz değeri düşük geldi, 6000 MHz overclock yapsam herhangi bir sıkıntı olur mu ve 90 mm soğutma bu işlemciye yeter mi?

DDR5 için Dual ve Single channel arasında o kadar büyük fark yok lakin siz yine de bir bakın.

O.C biraz riskli olabilir hocam pek bilgim yok o konuda MHz değerleri için endişeleniyorsanız;

Bu videoya bakabilirsiniz.

Ve 6000 MHz de karar kıldıysanız görebilirsiniz yaklaşık 700₺ farkla Team T-Force Vulcan 2x16 GB 6000 MHz seçeneği mevcut.

---​

90mm yeterli gibi geliyor(emin değilim) lakin şüpheye düştüyseniz İncehesap'tan stok fan seçip başka yerden daha iyi bir hava veya sıvı soğutucu seçmeyi düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı