Elixir ve DDR3 RAM uyuşmazlığı

Tyget

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Önceden, Elixir DDR3 4 GB 1333MHz RAM'e sahiptim.
Dün Trendyol'dan DDR3 4 GB 1333MHz bir RAM daha aldım.
İki RAM'i de farklı slotlarda tekrar tekrar denedim. İkisi bireysel olarak çalışıyor fakat ikisini aynı anda taktığımda sadece 4 GB RAM gözüküyor.
Konuyu nasıl çözebileceğim hakkında bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Önceden, Elixir DDR3 4 GB 1333MHz RAM'e sahiptim.
Dün Trendyol'dan DDR3 4 GB 1333MHz bir RAM daha aldım.
İki ramide farklı slotlarda tekrar tekrar denedim. İkisi bireysel olarak çalışıyor fakat ikisini aynı anda taktığımda sadece 4 GB RAM gözüküyor.
Konuyu nasıl çözebileceğim hakkında bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim. :)
MHz değeri düşük gecikme değeri en yüksek olanı önce tek olarak takıp sistemi aç, ardından sistemi kapatıp diğer RAM'i de tak. Yine de çalışmazsa belleklerin bilgilerini yazarsan ortalama CAS değerlerine göre BIOS üzerinden ayar önerebiliriz.

Zamanında 4 farklı RAM'e sahip anakartım vardı. Elektrik her gidip geldiğinde kasa çalışmıyordu. Teker teker RAMleri çıkartıp geri takarak tanıtmaya çalışıyordum. Ömür törpüsü bir işti. Bir daha o günden sonra farklı marka model RAM almamaya ve kit almaya özen gösterdim.

MHz değeri düşük gecikme değeri en yüksek olanı önce tek olarak takıp sistemi aç, ardından sistemi kapatıp diğer RAM'i de tak. Yine de çalışmazsa belleklerin bilgilerini yazarsan ortalama CAS değerlerine göre BIOS üzerinden ayar önerebiliriz.
Ustam ikisi de aynı sanısam.
Zamanında 4 farklı RAM'e sahip anakartım vardı. Elektrik her gidip geldiğinde kasa çalışmıyordu. Teker teker RAMleri çıkartıp geri takarak tanıtmaya çalışıyordum. Ömür törpüsü bir işti. Bir daha o günden sonra farklı marka model RAM almamaya ve kit almaya özen gösterdim.
Ben nasıl ikisini birlikte çalıştırabilirim? Bir bilgin var mı usta?

Satın aldığın Kingston ramden bir adet daha alırsan uyumlu çalışabilir DDR3'te uyum sorunu çok olmaz ama nadir de olsa gelmiş başınıza. 4GB DDR3 1333Mhz CL9 + 8GB 1600 Mhz CL11 ramlerimi beraber kullanıyordum zamanında. Elixir aliexpress'te satılan ramlerden diye biliyorum.

Ustam ikisi de aynı sanısam.

Ben nasıl ikisini birlikte çalıştırabilirim? Bir bilgin var mı usta?
Farklı farklı slotlara tak dene ayağında terlik olsun statik almasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı