Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
intel-undervolt isimli uygulamayı GitHub'dan derleyip bilgisayarıma kurdum. Uygulama işini yapması gerektiği gibi yapıyor ancak her açılışta elle yönetici izni alıp çalıştırmak gerekiyor. Ben de her açılışta kendisinin uygulaması için
Bu işlemi elle çalıştırınca yani
Eklemek istediğim notlar;
- Uygulamanın çalışması için root izni gerekiyor.
- Bilgisayarımda
- Uygulamada bilgisayarım için test ettiğim ayarlar var. Undervolt, bilgisayarımda çökme yaratmıyor. Yani sistemin başlangıcında çalışması sorun olmaz.
- Debian Sid(Experimental) kullanıyorum. GNOME arayüzü mevcut. Init sistemi olarak systemd, kabul olarak bash var. Varsayılanları kullanıyorum.
- Uygulamanın çalıştığını
/etc/systemd/system klasörüne undervolt.service isimli bir systemd işlemi oluşturdum;
Kod:
[Unit]
Description=Undervolt Service
[Service]
ExecStart='/bin/intel-undervolt' apply
[Install]
WantedBy=multi-user.target
Bu işlemi elle çalıştırınca yani
systemctl start undervolt yazınca systemd çağrısı düzgün çalışıyor ve kodu yürütüyor ancak yeniden başlattığımda uygulanmıyor. systemctl enable undervolt yazarak etkinleştirmeyi denedim, olumlu çıktı veriyor ancak yeniden başlatınca yürütülmüyor. Nerede hata yaptığım konusunda fikrim yok çünkü systemd'yi manuel olarak hiç ayarlamadım.Eklemek istediğim notlar;
- Uygulamanın çalışması için root izni gerekiyor.
- Bilgisayarımda
sudo yok, sudo ve doas'da kullanmak istemiyorum.- Uygulamada bilgisayarım için test ettiğim ayarlar var. Undervolt, bilgisayarımda çökme yaratmıyor. Yani sistemin başlangıcında çalışması sorun olmaz.
- Debian Sid(Experimental) kullanıyorum. GNOME arayüzü mevcut. Init sistemi olarak systemd, kabul olarak bash var. Varsayılanları kullanıyorum.
- Uygulamanın çalıştığını
stress ile zorlarken güç tüketimine bakarak teyit edebiliyorum.