Elon Musk'un projesi dil bölümünü bitirir mi?

Yer
Gotham
Sorum budur. Dil bölümü seçtim ama bu Elon Musk'un çip projesi dil bölümünü bitirir mi? Bizim ülkeye gelir mi bu alet? Bilmeyen varsa arkadaşlar sanırım beyne takılan bir çip ile yabancı dil bilmenize gerek kalmıyor. Basitçe böyle bir şeydi yani.

Daha tüm dünya virüsün çözümünü bulamadı, beyne yazılım atıp çip falan takacaklar, biraz Elon'un gazı gibi geliyor. Neyse, biz karışmayalım ona Allah bilir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam hiç belli olmaz ama eğer proje gerçekleşirse çok iyi olur bence.

Hayir. Dil bolumu basit metin cevirme ya da simultane cevirmeden cok daha fazlasi. Legal ya da tibbi dokumanlari veya spesifik bir konuda yazilmis akademik makaleleri cevirmek yapay zeka ile yakin gelecekte yapilamayacak kadar sofistike bir is.

Kaldi ki bu aletin Turkiye'ye gelmesi ve yayginlasmasi yakin gelecekte olmaz, henuz yazili metinleri bile duzgun cevirebilen bir yapay zeka yok, en gelismisi bile 10km den belli ediyor kendini basarisizligi ile.

Virüs ile çipin ne alakası var ki? Virüsü bulmak tıpçıların işi. Çipi yazmak ta yazılımcıların? Ayrıca gaz veriyor dediğiniz adam bu güne kadar dediklerinin neredeyse hepsini yaptı.

Dünya da 1000'den fazla dil bulunuyor bunu bir çipin içine nasıl yerleştirecek 2. olarak bu dillere yeni kelimeler ekleniyor ne yani bu çipi taktırdıktan sonra bir dile yeni kelime eklense beynimi internete bağlayıp güncelleme mi yapacağım?
Elon musluk gene rüyasında gördüğü şeyleri bültene taşıyor gitsin teslasını yapsın sinir etmesin dilcileri.

Adam yoktan gelip sadece bir kaç senede uzaya roket gönderdi. Bunu başaramayacağını zannetmiyorum.

Türkiye de ise, musluğu açınca diğer musluktan su az geliyor.

Adam yoktan gelip sadece birkaç senede uzaya roket gönderdi. Bunu başaramayacağını zannetmiyorum.

Türkiye'de ise, musluğu açınca diğer musluktan su az geliyor.

Evet başarabilir adam çok zeki birisi fakat bu 5-10 yılda olacak bir proje değil dediğim gibi dünya üzerinde ki dillere durmadan yeni kelimeler ekleniyor bunları nasıl güncelleyecek çok olağan dışı bir proje gibi geliyor bana ve son olarak kanka sen bu ilk yazdığım şeyden Türkiye'ye nasıl sallamayı başardın onu hala çözebilmiş değilim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…