Emekli ikramiyeleri bayramdan önce hesaplara yatırılacak

Katılım
20 Ağustos 2019
Mesajlar
1.453
Makaleler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
emeklilere-kurban-bayrami-oncesi-cifte-odeme-toplu-yatacak-azvm (1).jpg



Emekli teyzelerimiz ninelerimiz değerli amcalarımız değerli dayılarımız, bu haber size bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak diye düşünüyordunuz işte açıklamalar aşağıda!

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Işıkhan, Emeklilerin 3 bin lira olan bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 3.000 lira olarak hesaplara yatırılacak. SSK, bağ-kur ve emekli sandığı emeklilerinin ayrıca ikramiyelerden yararlanmak için başvuru yapmasına gerek bulunmuyor.

Bayram ikramiyesi ödeme günleri, tahsis numarasına göre farklı tarihlerde hesaplara yatırılıyor. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı henüz ödeme programını duyurmadı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ikramiyeler 1 hafta önceden yatırılmaya başlanmıştı. Bu yıl bayramın 1. günü 16 Haziran'a denk gelecek. Ödemelerin 10 Haziran'da yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda memur ve emekli maaşı ödemeleri öne çekilmemişti. Kurban Bayramı ve SSK, bağ-kur ve emekli sandığı maaş ödeme tarihlerinin benzer tarihlere denk gelmesi sebebiyle Kurban Bayramı'ndan önce maaşların hesaplara aktarılması bekleniyor.

Maaş ödemeleri öne çekilmediği durumlarda 4A SSK emeklilerine maaşları 17'si ve 26'sı arasında yatırılacak. Bağ-kur emeklileri maaş ödemeleri ise her ayın 25'i ve 28'i arasında yapılıyor.

Bayram ikramiyesi alma şartları neler?

Son olarak bayram ikramiyeleri %50 artış ile birlikte 3.000 lira olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyeleri sadece emeklilere yatırılmıyor.

Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacak.

Kurban Bayramı tarihleri

Kurban Bayramı öncesindeki 15 Haziran cumartesi günü arife günü olacak. İşte, 2024 Kurban Bayramı tarihleri;

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran 2024.

Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran 2024.

Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran 2024.

Kurban Bayramı 4. günü 19 Haziran 2024.

Bana göre 3.000 TL, dayılarımıza, amcalarımıza, teyzelerimize yeterli olacak mı? Bence ikramiye çok az görünüyor şimdiden emekli dayı ve teyzelerimizi düşündürdü belki isyan ettirecek! Siz ne düşünüyorsunuz bu ikramiye bühçesine değerli hocalarım?

Haber kaynakları;
 
$93 emekli ikramiyesi. 3 bin TL güncel kura göre $93 ediyor ve yurt dışında çalışan birisinin belki de 3-4 saatlik emeğini, bizde emekli ikramiyesi olarak veriyorlar. Denecek bir şey yok. Herkes hâlinden memnun gibi gözüküyor. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı