Emekli Olup Çalışmaya Devam Etmek

SinnerRose

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2018
Mesajlar
498
Çözümler
1
Yer
Tavşanlı\Kütahya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar çevremde emekli olup da çalışmaya devam eden kişiler var. Özellikle devlet ve özel sektörlerde. Ben böyle çalışmalarını doğru bulmuyorum, çünkü atama bekleyen ve paraya ihtiyacı olup çalışmak isteyen gençlerin önünü kesiyorlar.
Zaten devlet emekli maaşı ikramiye falan veriyor, çalışmayı bıraksalar artık. Belki yeni mezun olan bir öğretmen ya da normal bir memur geçecek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Bir de şunu söyleyeceğim; lisedeki hocaları görevden alıp maaş verseler onun yerine. Yeni mezun olmuş genç hocalar getirseler güzel olmaz mı? Dersler daha eğlenceli geçer hem.
Şimdiki hocalar tecrübeden dolayı ciddi bir hale bürünüyorlar. Hocalar genç olsa, öğrencilerin halinden de anlarlar ona göre ders işlerler bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben böyle çalışmalarını doğru bulmuyorum. Çünkü atama bekleyen ve paraya ihtiyacı olup çalışmak isteyen gençlerin önünü kesiyorlar.
İnsanların yaşam şartlarını bilemeyiz. Belki o kişinin de paraya ihtiyacı olabilir. Borcu olabilir. Emekli maaşı yetersiz kalabiliyor vb.

Eğer o öğretmen, işini hala ilk günündeki heyecan ve titizlikle yapıyorsa yaşının bir önemi yok. Mesleğini seviyorsa yaşı ne olursa olsun çocuklara bir şey katar, eğlenceli olur. Ama okula gidip gelmek, ders anlatmak, çocuklarla uğraşmak zor geliyorsa mesleğine devam etmesine gerek yok. Boş yere kalabalık eden tipler de var böyle tabii ki.

Hocalar genç olsa, öğrencilerin halinden de anlarlar ona göre ders işlerler bence.
Bunun yaşla bir alakası yok. Öğretmenin vicdanı ve ilgi, alakasıyla ilgili bir durum. Nice hocalar gördüm, kaç yaşlarındalar ama dersi müthiş bir şehvetle işliyorlar.

Nice öğretmen adı altında dolaşan ''öğretemeyenler'' de var.
 
Emekli maaşı ile boğazını zor doyuruyorsun. Yaşama atılmadan insanları bilmeden yargılamakta üstünüze yok.
Neden bu adamlar o yaşlarda emekli olduğu halde çalışıyor diye kendinize sorun.
 
Doğarsın,Büyürsün okula gidersin 20-22 yaşına kadar hayatın hep okulun etkisiyle baskısıyla geçer. İş bulursun ev kurarsın klasik muhteşem bir kültüre uyarak 2 koltuk 2 perde televizyon beyaz eşya alırsın evlenirsin çocuğun olur yaşlanana kadar çalışırsın yorulursun bıkmadan usanmadan emekli olunca da televizyonu bir açmışsın af edersin bir şerefsiz konuşuyor!
 
Şöyle ki bence sen eğlenceli hocalara denk gelmemişsin. Yaşı büyük olup da gayet eğlenceli ders işleyen hocalar var. Diğer bir konuda da yanılıyorsun. Emekli maaşı dediğin o kadar büyük bir para değil. Hele ki şimdilerde... Kıt kanaat geçinen insanlara diyorsun ki çalışmayın. O yaşta ihtiyacı olmasa neden çalışsın?

İkramiye falan diyorsun da, hiçbir şey değişmiyor. 2 gün sonra bakıyorsun her şeye zam gelmiş. E hani nerede zam, nerede ikramiye?

Hayat uzaktan görüldüğü gibi kolay değil. Şükretmeyi unutmamak gerek o ayrı mesele fakat böyle giderse çok kötü günler bizi bekliyor olacak. Umarım düşünemeyen beyinler yerini düşünen beyinlere bırakır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…