Eminevim veya Birevim güvenilir mi?

heartagram

Decapat
Katılım
23 Mayıs 2021
Mesajlar
454
Abim ve babam araba almak istiyorlar. Geçen gün annemle buraya uğradık, babamın görüşmesini istediler. Ama güvenilir mi, değil mi, yazmak istedim. Memnun olan var, olmayan da var. Dolandırıcı yazan olmuş birkaç forum başlığında deneyimleyen ya da yakınında araba alan insanlar oldu mu hiç?
 
Kuraya giriyorsunuz şansınıza çıkarsa. Çok düşük bir ihtimal böyle kurumlardan ev araba sahibi olmanız. En iyisi çalışıp kendiniz biriktirmek ya da yatırım yapmak.

Bu tür yerler yasal dolandırıcılar hocam. Arabayı bir galeriden vb. de alabilirsiniz şahsi düşüncem uzak durun yıllarca süren bir davanız olmasın.

Katılıyorum. Bence millet silkelemenin yasal bir yolu.
 
Geçenlerde bi haberde izledim 62 bin kişi mağdur olmuş. Bu tip kuruluşlara pek güvenmeyin. Ülkemizin mevcut konjonktürü ve ekonomik yapısı bu tür oluşumlara müsait değil.
 
Bir arkadaşım orada çalışıyordu, söylediğine göre tamamen şans. Mağdur olan da var olmayan da. Ama ben olsam oraya paramı bağlamazdım.
Bu tür yerler yasal dolandırıcılar hocam. Arabayı bir galeriden vb. de alabilirsiniz şahsi düşüncem uzak durun yıllarca süren bir davanız olmasın.
Vay be, demek galeriden de alınabiliyor arabalar. İlginç. Mesele arabayı satın almak değil zaten mesele toplu para vermeden arabayı satın almak. Yoksa galeriden alınabileceği aşikar.
 
Uzun süredir olan bir kuruluş çevremde bu şekilde ev araba alanlar var ama dolandırılma ihtimali her şey de olduğu gibi bunda da var bir gün kalktım baktın puff adam Uganda'ya uçmuş kimse garanti veremez, sıkıntı çıkma ihtimali de var mesela bizim bir akrabaya ödeme vakti gelmesinden 6-7 ay sonra ödeme yaptılar ki o zamana kadar ev fiyatları 2 katına çıktı, borç, harç derken en son kredi çekmek zorunda kaldılar.
 
Kura sisteminde hatırladığım kadarıyla şöyle oluyor. Mesela sizin gibi 36 ay taksit ödeyecek 50 kişi toplanıyor. 36 ay boyunca her kurada birine çıkıyor. 36. Ay kalan herkese veriliyor. Kurasız sistemi de var. Belirli bir ay ayarlanıyor paranızı almanız için. Mesela 36 aylık taksidin 12. Ayı paranız veriliyor ve siz bitene kadar yine ödemeye devam ediyorsunuz.

Güvenilir güvenilmez konusu size kalmış ama sistem bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı