Emir Timur'u seviyor musunuz?

Arkadaş Türk olmadıgını söylemiş pek bilgisi yok fakat yorum yazmayı seviyor galiba ben Moğol Türk olarak biliyordum teşekkürler bilgi için.

Rica ederim hocam.

Kendisini hiç araştırmadım ama eminim sağlam bir şahsiyettir. Nereden başlamamı önerirsiniz?
1-Tuzukat-ı Timur
2- Zafername

bunları okuduktan sonra diğer dönem kaynaklarına bakmanı öneririm. Ama Timur'u tanımak için bunları mutlaka okumak lazım.

Osmanlıyı fetmetmek istese yıkardı Osmanlı diye bir şey kalmazsı ama o vassal bağladı hatta resmi kaynaklarında Bayezid'in tekrar Osmanlı'ya verileceği yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sahipkıran. Tabii ki de seviyorum.

Ha masumları öldürmüş ha çocukları ezmiş.

Osmanlı İstanbul'u fethederken top yerine gül atmadı

Timur hakkında bir tane kitap okumuştum daha da araştırmaya devam ediyorum, daha fikirlerim tam oturmadı, okurken şaşırdığım zamanlar oldu ancak sevip sevmediğim konusunda emin değilim henüz. Biraz daha araştırma yapıp belki bir iki kitap daha okumam lazım.

Başarılı bir komutan. Doğunun batıya karşı üstün olduğu zamana denk gelmişti.

Hep vasiyet verirdi "KK aday olmasın"
Zamanında anlamadık. Ne büyük adammış.

Severiz sayarız. Türk tarihindeki liderleri ayrım yapmak bence saçma. Hepsi bizim çünkü. Kendisini Türk olarak gören bir Moğol soylu birisi.

Türk olmak birini sevmek için yeterli bir kriter mi ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…