Emsal puanlar nedir?

Virüssüz Peedy

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Ben LGS'den 413 puan aldım ve bu sene bir Anadolu lisesinde okuyorum. 12. sınıfta görseldeki okula nakilimi aldırmayı düşünüyorum fakat emsal-4 ve emsal-5 diye iki farklı puan çeşidi var. Birazcık açıklamalara göz attım hazırlık sınıfı okuyanlar ve sınıf tekrarına kalanlar vs. denmiş fakat ben hazırlık okumadım. Bu konuda biraz kafam karıştı, biri beni aydınlatabilirse sevinirim.

Dosya Ekleri

• manifan.png
    manifan.png
    85,3 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Emsal-4 ve emsal-5 kavramları, öğrencinin kendi puanından çok, aynı okul türünde aynı yıl yerleşen öğrencilerin puanına göre belirlenen karşılaştırma puanlarını ifade eder. Hazırlık okuyanlar veya sınıf tekrarı yapanlar için farklı emsal puanı kullanılır, bu yüzden açıklamalarda onlardan bahsedilir. Sen hazırlık okumadığın için sistem seni otomatik olarak doğru emsal grubuna yerleştirir, yani nakil başvurusu yaparken ayrıca emsal seçmene gerek yoktur.

Emsal-4 ve emsal-5 kavramları, öğrencinin kendi puanından çok, aynı okul türünde aynı yıl yerleşen öğrencilerin puanına göre belirlenen karşılaştırma puanlarını ifade eder. Hazırlık okuyanlar veya sınıf tekrarı yapanlar için farklı emsal puanı kullanılır, bu yüzden açıklamalarda onlardan bahsedilir. Sen hazırlık okumadığın için sistem seni otomatik olarak doğru emsal grubuna yerleştirir, yani nakil başvurusu yaparken ayrıca emsal seçmene gerek yoktur.
Yani 12. sınıf ve 9. sınıf nakil puanları aynı mıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı