Emsisoft Emergency Kit nasıl sonuç verir?

gojofaniyim

Centipat
Daha fazla  
Emsisoft emergency kit indirdim virüs şüphesi ile Malwarebytes BitDefender ile de tarattım şimdi emsisoftlada taratıyorum %100 sonuç alır mıyım?

Emsisoft emergency kit indirdim virüs şüphesi ile Malwarebytes BitDefender ile de tarattım şimdi emsisoftlada taratıyorum %100 sonuç alır mıyım?
@Mucize Kartal @Malware.AI

Son düzenleme:

@Mucize Kartal @Malware.AI
BitDefender ve Emsisoft aynı motoru kullanıyor, yani ikisiyle farklı farklı tarama yapmanıza gerek yok. BitDefender ile tarama yapsanız yeterliydi.
Malwarebytes ve BitDefender bulmadıysa bilgisayarınız çok yüksek ihtimalle temizdir. Neden virüs şüphesi duyduğunuzu sorabilir miyim?

BitDefender ve Emsisoft aynı motoru kullanıyor, yani ikisiyle farklı farklı tarama yapmanıza gerek yok. BitDefender ile tarama yapsanız yeterliydi.
Malwarebytes ve BitDefender bulmadıysa bilgisayarınız çok yüksek ihtimalle temizdir. Neden virüs şüphesi duyduğunuzu sorabilir miyim?

Apex Legends oynarken mouse mi sağa kaydırırken birden sola doğru dönmeye başladı bende direnç gösterdim sonra geçti ondan dolayı şüphelendim.

Apex Legends oynarken mouse mi sağa kaydırırken birden sola doğru dönmeye başladı bende direnç gösterdim sonra geçti ondan dolayı şüphelendim.
Benim eski faremde oluyordu ancak virüs yoktu, büyük ihtimalle fare ile alakalıdır veya anlık işlemci %100'e ulaştıysa da olabilir mouseden gelen verileri işleyememesinden ötürü.

pekala hocam aktif olmayan bi virüs sonradan aktif olabilir mi yoksa direk aktif mi eder kendini sisteme girince.

Benim eski faremde oluyordu ancak virüs yoktu, büyük ihtimalle fare ile alakalıdır veya anlık işlemci %100'e ulaştıysa da olabilir mouseden gelen verileri işleyememesinden ötürü.
şimdi gene oldu hocam aslında dönmekten ziyade hareket ettirmeye çalıştığımda titriyor ekran sanki hemen alt tab yapıp mouseyi denedim sorun yoktu oyuna geri döndüğümde vardı bi 5 saniye daha sürüp geçti bug mu bu?

Son düzenleme:
pekala hocam aktif olmayan bi virüs sonradan aktif olabilir mi yoksa direk aktif mi eder kendini sisteme girince.

şimdi gene oldu hocam aslında dönmekten ziyade hareket ettirmeye çalıştığımda titriyor ekran sanki hemen alt tab yapıp mouseyi denedim sorun yoktu oyuna geri döndüğümde vardı bi 5 saniye daha sürüp geçti bug mu bu?
Eğer virüs pasifse ve onu çalıştıran bir dosya yoksa ayrıca kendini autorun'a eklemediyse açılmaz.
Yani şöyle diyeyim,
X dosyasını açınca Y dosyası (virüslü dosya) otomatik açılıyorsa virüs pasif olmasına rağmen yeniden aktif olabilir ve kendini autorun'a ekleyip her sistem başladığında bilgisayarınızda otomatik çalışabilir.

Büyük ihtimalle bugdur çünkü hiç bir virüsün kendini bu kadar belli edeceğini sanmıyorum, bu kadar belli edecek kadar da önem vermiyorsa virüs sahibi zaten bilindik yerlerden indirip size RAT'ı atmış demektir (örneğin NjRAT gibi) bunlarda zaten Malwarebytes ve BitDefender tarafından tespit edildiği için taradığınızda çıkması gerekirdi, yani problem olacağını sanmıyorum.

Eğer virüs pasifse ve onu çalıştıran bir dosya yoksa ayrıca kendini Autorun'a eklemediyse açılmaz.
Yani şöyle diyeyim,
X dosyasını açınca y dosyası (virüslü dosya) otomatik açılıyorsa virüs pasif olmasına rağmen yeniden aktif olabilir ve kendini Autorun'a ekleyip her sistem başladığında bilgisayarınızda otomatik çalışabilir.

Büyük ihtimalle bugdur çünkü hiçbir virüsün kendini bu kadar belli edeceğini sanmıyorum, bu kadar belli edecek kadar da önem vermiyorsa virüs sahibi zaten bilindik yerlerden indirip size RAT'ı atmış demektir (örneğin njrat gibi) bunlarda zaten Malwarebytes ve BitDefender tarafından tespit edildiği için taradığınızda çıkması gerekirdi, yani problem olacağını sanmıyorum.

Bir şey indirmedim son günlerde dikkatte ederim sorun yok sanırım.

Bir şey indirmedim son günlerde dikkatte ederim sorun yok sanırım.
Bir şey indirmeden virüs bulaşmaz zaten, problem yoktur (tabii büyük bir güvenlik açığı olmadığı sürece ki böyle bir güvenlik açığı olsa bile bu küresel çapta olacağından haberimiz olurdu veya ev kullanıcılarına atmak yerine bu güvenlik açığını şirketlere atarlardı).

Bir şey indirmeden virüs bulaşmaz zaten, problem yoktur (tabii büyük bir güvenlik açığı olmadığı sürece ki böyle bir güvenlik açığı olsa bile bu küresel çapta olacağından haberimiz olurdu veya ev kullanıcılarına atmak yerine bu güvenlik açığını şirketlere atarlardı).

Hocam çok soru soruyorum süreklide çelişkili oluyor ama şöyle sorsam BitDefender'in korumasını hiçbir şey indirmeyen abuk subuk sitelere girmeyen birisi için 10'dan kaç puan verirsiniz.

birde şöyle aslında benim virüs bulaştığından değilde virüs bulaştı mesela sallıyorum 1-2 haftadır var bu durum bende 1-2 hafta önce sanki virüsü soktumda her an çalışmaya başlar gibi birde gerçekten bu kadar korkmama gerek var mı eskiden 2 yıl önce bilgisayarımdan 4 trojan çıkmıştı bu bilgisayar değil biraz güçsüzdü ama korkmamıştım hiç bir hesabıma bir şey olmamıştı ben o virüslü dosyayı indirip çalıştırmadığım sürece hiç bir sorun olmaz değil mi bide bitdefender ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı