En az yer kaplayan işletim sistemi

Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce harddiskimdeki sıkıntıdan bahsetmiştim ve beraber harddiskimin ölüdüğüne kanaat getirmiştik. Şuan 120 GB'lık SSD ile idare ediyorum. 4-5 oyun yükledim sadece 14 GB boş alanım kaldı. İşletim sistemi olarak Windows 7 yüklü. Acaba Windows 7 yerine şu en performanslı stabil denilen Windows 10 LTSB'yi yüklesem kayda değer boş alan kazanır mıyım?

Merhabalar yaklaşık 1 hafta önce harddiskimdeki sıkıntıdan bahsetmiştim ve beraber harddiskimin ölüdüğüne kanaat getirmiştik. Şuan 120 GB'lık SSD ile idare ediyorum. 4-5 oyun yükledim sadece 14 GB boş alanım kaldı. İşletim sistemi olarak Windows 7 yüklü. Acaba Windows 7 yerine şu en performanslı stabil denilen Windows 10 LTSB'yi yüklesem kayda değer boş alan kazanır mıyım?
İmkanın varsa HDD al. Oyunlarını HDD'ye yükle. 7/8.1/10 yüklesende az alanın olur.

İmkanın varsa HDD al. Oyunlarını HDD'ye yükle. 7/8.1/10 yüklesende az alanın olur.
Kötü zamana denk geldi vallahi. Önümüzdeki ay DDR4 sisteme geçmeyi planlıyordum birde başımıza HDD masrafı çıktı. Eski model araba gibi yavaş yavaş sıkıntı çıkarıyor. :D

Oyun oynamayacak olsanız bir linux dağıtımı önerirdim. Windows 7 daha az yer kaplar diye düşünürdüm.
Maalesef hocam alanı oyun için istiyorum. Bir şekilde HDD alıcam artık. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı