En basit yazılım dili hangisi?

@CinarYilmaz dili zor yapmaz ama C en azından öngörülebilir önceden dediğim gibi.
Bende C de kendimi geliştiriyorum dil seçimini yapıcağın işe göre yapmak önemli.

Benim isteğim android ve Windows üzerinde basit uygulamalar yapmak örnek sayaç takvim ajanda uygulaması gibi
Flutter kesinlikle. Windows, Ios, Android uygulamaları tek seferde yazabilirsin. Oldukça hızlı ve kolay. Windows geliştirme için stabil sürüm yayınlanalı çok oldu. Belki şimdi Flutter'la windows olmaz diyen çıkar diye söylüyorum.
JS yazılım dilidir. Backend için başka bi' yazılım diline de ihtiyacımız yok.

Yazılıma başlayacağım ama aynı zamanda derslerimi yürütmek zorundayım. Onun için zor bir şey istemiyorum. Böyle hobi olarak yapacağım kolay yazılım dili hangisi olabilir?
Derslerine odaklanman senin için daha doğru olur. Bilgisayar ile ilgili her şey çok vakit alıyor.

LogoForKids - Browse Files at SourceForge.net
Bundan daha kolayını da bulamazsın diye düşünüyorum.

Yazılıma başlayacağım ama aynı zamanda derslerimi yürütmek zorundayım. Onun için zor bir şey istemiyorum. Böyle hobi olarak yapacağım kolay yazılım dili hangisi olabilir?
Sana basit gelir mi bilmiyorum ama ben Python'a başladığımda ilk başlarda basit gelmişti sonradan zorlaşmıştı.Ve hangi amaçla kullanacaksın ?

Hevesini alana kadar scratch kullan. Sonra amaçların doğrultusunda daha kompleks bir dile geçersin.

C++ veya c# başla ama okul şurda kalmış 1 ay zaten şimdi değil de sınavlar dan sonra öğrenmelisin

C# hocam ben onla başladım ve onla gidiyorum.
Android de Şu kaynağı buldum hocam.
Çok basit bir dildir aslında.

C ile başlarsan diğer dillere geçiş kolay olur ama c dili kolay değil.
@Shoot niye herkese dislike atıyorsun bi fikrin varsa seni de dinleyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…