En çok kazanan mühendislik dalları?

@Jonathan North hocam siz makine mühendisi adayı olarak ne düşünüyorsunuz?
 
@Jonathan North hocam siz makine mühendisi adayı olarak ne düşünüyorsunuz?

Açıkçası şu X mühendisi çok kazanıyor veya herhangi bir Y mühendisi X mühendisine göre daha karlı iş yapar vb gibi söylemlerde bulunmam çok gerçekçi olmaz. Ancak uzun yıllardan beri şimdi de çevremdeki akademisyen hocalarım, çevrem ve yüksek öğretim sürecinde eğitimini devam ettiren lisans ve yüksek lisans yapan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla, mühendislik anlamında endüstri, makine, elektrik-elektronik, bilgisayar mühendisleri Türkiye piyasasında dinamik çalışma işlevselliği, iş imkanları, gelir durumu vb gibi birincil olarak önem verdiğimiz kritik parametreler noktasında hala çok daha ön planda duruyorlar. Yalnız bu ne kadar kazanıyor meselesi bu söylemiş olduğum mühendislik dallarında da; kişinin mesleki ve kişisel gelişimine, eğitim dönemi boyunca göstermiş olduğu ilgi ve başarısına, yurt içi-dışı stajlarını güzel değerlendirebilmesine, yabancı dil bilgi seviyesine, kendisine sunulan iş imkanlarına destekte bulunabilmesi için katılım sağlayıp elde etmiş olduğu çok yönlü sertifika programlarına, üniversitenin kalitesi gibi faktörlere göre birbirinden farklılık gösteriyor elbette.
 
Son düzenleme:
Kendini geliştiren, rakiplerine göre gerek CV'de gerek donanım olarak fark atan, tecrübesi olan bir mühendis ne mühendisi olursa olsun kazanır. 50 yıl sonra petrol mühendisi de para kazanacak. Her ülke aynı anda mı yeni teknolojilere geçiş yapıyor? En basitinden Avrupa'da yavaş yavaş dizel motorlar kalkarken bunun Türkiye gibi bir ülkede tamamen kalkması yarım asrı bulabilir, hatta geçebilir. Rahat olun yani.

Yazılım, bilgisayar, uçak, makine, elektrik, mekatronik, otomotiv gibi bölümler genel olarak seçiliyor. Kimin ne seçtiğinden, kimin ne kazandığından önce senin hangisinde başarılı olabileceğin önemli. Bütün bölümlerde iyi kazanan insanlar mevcut.
 
Bence şu yada bu mühendislik demek doğru olmaz. Tabi ki farklılıklar var aldıkları maaşlar arasında ama her şeyden önce kendini çok geliştirmen ve idealist olman lazım. He yok ben okudum dümdüz bir işe girer aldığım maaşa bakarım dersen, elektrik mühendisliği de olsa başka bir mühendislikte olsa hani en çok maaşı alan bu mühendislikti ben neden alamıyorum dersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı