En Çok Telefon mu, Bilgisayar mı Kullanıyorsunuz?

Bir aklıma takılan soru var ve sizlerden gelen cevap üzerine kararımı vereceğim.
Şimdi sorum şu ki; en çok hangi cihazı kullanıyorsunuz? Yani bir gününüz en çok bilgisayarda mı geçiyor yoksa telefon da mı?
Yani Instagram, Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya uygulamalarını kullanırken en çok elinizde ne kullanıyorsunuz telefon mu PC mi?

Mesela dün Formula1 Almanya GP yarışı çok efsaneydi ve Türkiye'de Trend oldu. Tweet atarken telefondan mı atmak daha iyi bilgisayar mı?

Yani işte arkadaşlar Twitter'da ve diğerlerinde gezerken telefon mu kullanıyorsunuz bilgisayara mı geçiyorsunuz?

Ama mesela telefondan bir fotoğraf çektik ve bunu sosyal medyadan paylaşacak olsak telefondan daha hızlı bir şekilde yaparız bunun gibi avantajları da yok değil sanırım.

Yani telefon ile bilgisayara yaptığımız bir çok işi yapabilir miyiz? Mesela Twitter uygulamasının ayarları, bilgisayarda tarayıcıdaki gibi aynı ayar seçenekleri var mı?

İnternette gezerken yine aynı şekilde telefon mu PC mi?

Yoksa arkadaşlar bilgisayar olmazsa olmaz mı? İlla evin bir köşesinde durmak zorunda mı?

Ben bilgisayardan hallediyorum herşeyimi. 5S artık çok yavaşladığı için kanser oluyorum sayfa geçişinde, telefonu elime video hariç 1 saat alıyorum almıyorum. PC en az 4-5 saat. Tatil günlerimde 7-8'i buluyordur. Sahibinden'de gezmek, YouTube'de gezmek sosyale girip konulara cevap vermek falan hep PC'de yapıyorum. :) Bu yüzden de üst düzey bir telefona ihtiyaç duymuyorum.

Bana sorarsan telefon daha iyi, ki bilgisayarı da yeni topladım. Ulaşabileceklerin avucun kadar bir şeyde. Ellerinle (sezgisel) bir kontrol var. Ancak dezavantaj olarak, çoğu site ve uygulamada telefondan daha az şey yapılıyor. Bazı şeyler telefon sitelerinde gözükmüyor, yada eklenmiyor.

Oyun oynarken yükleme ekranında telefona bakıyorum. Yükleme ekranı bitince geri dönüyorum. Telefonu çok fazla kullanmıyorum yani.

"Telefon mu kullanıyorsunuz yoksa bilgisayar mı?" sorusunu biraz az sormuşsunuz en az 473 kere daha sormanız gerekirdi.

Sosyal medya tarafında hiç bezim yok ama ona rağmen günlük işlerimin çoğu için cep telefonunu kullanıyorum. İşim ile alakalı bir işlem gerçekleştireceğim zaman da cep telefonu ile halledebiliyorum. Bütün gün bilgisayar başındayım ama şahsi işlerimin çoğunu cep telefonu üzerinden hallediyorum :)

Dostum sen sadece sosyal medya yönünden sormuşsun gibi duruyor. Ben eğer İnstagram'a falan gireceksem telefondan girerim, foruma girerken bilgisayar ile girerim genelde. Ama günümün 8 saatini teknolojiyle harcıyorsam 7 saati bilgisayar başında, ve telefonla geçirdiğim vaktin yarısı bilgisayar başında bir şeyin açılmasını veya yüklenmesini beklerken oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı